Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Άφηναν χωρίς χρήματα και ρούχα τους λουόμενους, σε όλες τις παραλίες των Ν. Προαστίων
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άφηναν χωρίς χρήματα και ρούχα τους λουόμενους, σε όλες τις παραλίες των Ν. Προαστίων

Του Πέτρου Καρσιώτη Σε Παλαιό Φάληρο, Άλιμο, Άγιο Κοσμά, Ελληνικό,, Βούλα, Βάρκιζα και Βουλιαγμένη χτυπούσαν δύο αλλοδαποί, οι οποίοι είχαν βάλει κι αυτοί στο στόχαστρο τους λουόμενους, όπως συνέβη αρκετές φορές από την αρχή του καλοκαιριού. Αυτή τη φορά πρόκειται για έναν 26χρονο Σύρο κι έναν 36χρονο Λιβανέζο, οι οποίοι συνελήφθησαν για δέκα έξι κλοπές […]

paralia-1

Του Πέτρου Καρσιώτη

Σε Παλαιό Φάληρο, Άλιμο, Άγιο Κοσμά, Ελληνικό,, Βούλα, Βάρκιζα και Βουλιαγμένη χτυπούσαν δύο αλλοδαποί, οι οποίοι είχαν βάλει κι αυτοί στο στόχαστρο τους λουόμενους, όπως συνέβη αρκετές φορές από την αρχή του καλοκαιριού.

Αυτή τη φορά πρόκειται για έναν 26χρονο Σύρο κι έναν 36χρονο Λιβανέζο, οι οποίοι συνελήφθησαν για δέκα έξι κλοπές από λουόμενους, κάποιοι εκ των οποίων, πήγαιναν ω συνήθως με τα ενδύματά τους για μπάνιο, αλλά έφευγαν με τα… μαγιό τους.

Η επιχείρηση των αστυνομικών τα ομάδας ΔΙΑΣ

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ της Άμεσης Δράσης έκαναν περιπολία στην πλαζ του Αλίμου ακριβώς για την πρόληψη παρόμοιων κρουσμάτων καθώς οι καταγγελίες σε όλη την ακτογραμμή των Νοτίων Προαστίων ήταν συχνές.

Στη θέα τους όμως οι δύο αλλοδαποί προδόθηκαν. Πέταξαν κάτω δυο σακίδια πλάτης και το έβαλαν στα πόδια. Ακολούθησε όμως καταδίωξη και συνελήφθησαν.

Βρέθηκαν και γυναικεία ενδύματα

Στο εσωτερικό των σακιδίων πλάτης βρέθηκαν έγγραφα των ιδιοκτητών, γυναικεία ενδύματα και μικροποσότητα ινδικής κάνναβης.

Από την έρευνα που ακολούθησε από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αλίμου, προέκυψε ότι  οι δράστες από τις αρχές του Αυγούστου,  προέβαιναν συστηματικά στην διάπραξη κλοπών από λουόμενους σε παραλίες των νοτίων προαστίων.

Δεκαέξι περιπτώσεις κλοπών εξιχνιάστηκαν

Από την μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιασθεί δεκαέξι 16 περιπτώσεις κλοπών από πλαζ στο Παλαιό Φάληρο, στον Άγιο Κοσμά, στο Ελληνικό, στον Άλιμο, στη Βούλα, στη Βάρκιζα και στην Βουλιαγμένη.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

Πήγαιναν με τα ρούχα τους στην πλαζ κι έφευγαν με τα μαγιό τους

Πριν από λίγες ημέρες, η Alphafreepress, παρουσίασε τα παθήματα λουομένων που πήγαιναν για μπάνιο σε παραλίες της Χαλκιδικής κι έφευγαν υποχρεωτικά με τα… μαγιό τους, καθώς τα ρούχα τους που είχαν αφήσει στα αυτοκίνητά τους είχαν εξαφανιστεί!

Ανέφερε το σχετικό ρεπορτάζ:

«Πήγαιναν για μπάνιο στις παραλίες της Χαλκιδικής κι έφευγαν… υποχρεωτικά με τα μαγιό τους και χωρίς ούτε ευρώ στην τσέπη!

Γι αυτά… φρόντιζαν τα μέλη τριμελούς σπείρας, δύο ανδρών και μιας 25χρονης, κοπέλας, που έβαζαν στο στόχαστρο τα αυτοκίνητα των λουομένων.

Δεν έπαιρναν τα ρούχα στην πλαζ, για να μην τους τα κλέψουν

Οι τελευταίοι, για να γλιτώσουν κλοπή των ρούχων, των χρημάτων και των ηλεκτρονικών τους συσκευών, δεν τα έπαιρναν μαζί τους στην πλαζ, αλλά τα έκρυβαν μέσα στα αυτοκίνητα.

Μόλις όμως απομακρύνονταν απ αυτά, πλησίαζαν οι διαρρήκτες, οι οποίοι με κατσαβίδι έσπαγαν τα τζάμια, άνοιγαν τα οχήματα και αφαιρούσαν από το εσωτερικό, όπου κι αν ήταν κρυμμένα, χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και ρούχα!

Αλλεπάλληλες οι καταγγελίες από λουόμενους

Ήταν αλλεπάλληλες οι καταγγελίες από λουόμενους της Χαλκιδικής, ότι έφυγαν με τα… μαγιό από τις παραλίες καθώς οι άγνωστοι τους είχαν κλέψει και τα ρούχα!

Ακολούθησαν ενέργειες των αστυνομικών της  Ασφάλειας  Μουδανιών, που  οδήγησαν στη σύλληψη 2 αντρών ηλικίας 20 και 25 ετών, καθώς και μίας 25χρονης γυναίκας, όλοι τους ημεδαποί, για πολλές κλοπές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα λουόμενων σε παραλιακή περιοχή της Χαλκιδικής.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Μέρα- μεσημέρι χτύπησαν αυτοκίνητο με κατσαβίδι

Μέρα- μεσημέρι, οι τρεις,  επιβαίνοντας σε όχημα, προσέγγισαν σταθμευμένο όχημα λουόμενου σε παραλιακή περιοχή της Χαλκιδικής και σπάζοντας το παράθυρο με κατσαβίδι, αφαίρεσαν ένα σακίδιο που περιείχε το χρηματικό ποσό των 355 ευρώ και διάφορα προσωπικά είδη.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί,  με αποτέλεσμα να εντοπιστούν λίγο αργότερα σε κοντινή περιοχή και να συλληφθούν.

Ο 20χρονος είχε στην κατοχή του τα χρήματα

Στην κατοχή του 20χρονου βρέθηκε το κλεμμένο χρηματικό ποσό, ενώ εντοπίστηκε και το κλεμμένο σακίδιο σε δασική περιοχή, που είχαν απορρίψει νωρίτερα.

Από την αναλυτική έρευνα των αστυνομικών, προέκυψε ότι τα παραπάνω άτομα ενεργώντας από αρχές Ιουλίου του 2017, διέπραξαν ακόμα 8 διαρρήξεις σε σταθμευμένα οχήματα λουόμενων στην ίδια περιοχή, από όπου αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, είδη ρουχισμού και άλλα αντικείμενα, η αξία των οποίων ξεπερνά τις 5.000 ευρώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις των παθόντων.

Κατασχέθηκαν το αυτοκίνητο και το κατσαβίδι

Μέρος των κλοπιμαίων εντοπίστηκε και αποδόθηκε στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Το παραπάνω αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν κατασχέθηκε, καθώς και ένα κατσαβίδι που βρέθηκε στην κατοχή τους».

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις