Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / FAZ: “Οι Έλληνες προτιμούν να δανείζουν σε επιχειρήσεις, παρά στο κράτος”
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

FAZ: “Οι Έλληνες προτιμούν να δανείζουν σε επιχειρήσεις, παρά στο κράτος”

«Οι Έλληνες προτιμούν να δανείζουν σε επιχειρήσεις παρά στο κράτος» γράφει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, σε μια προσπάθεια να δείξει την απόγνωση και την δυσπιστία των Ελλήνων. «Είναι εξαιρετικά σπάνιο κρατικά ομόλογα να πρέπει να προσφέρουν σαφώς μεγαλύτερα επιτόκια από τα ομόλογα επιχειρήσεων της ίδιας χώρας» γράφει η FAZ. Το άρθρο αναφέρεται συγκεκριμένα σε αθηναϊκό όμιλο επιχειρήσεων […]

talkroute-business-deal-e1466518598581

«Οι Έλληνες προτιμούν να δανείζουν σε επιχειρήσεις παρά στο κράτος» γράφει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, σε μια προσπάθεια να δείξει την απόγνωση και την δυσπιστία των Ελλήνων.

«Είναι εξαιρετικά σπάνιο κρατικά ομόλογα να πρέπει να προσφέρουν σαφώς μεγαλύτερα επιτόκια από τα ομόλογα επιχειρήσεων της ίδιας χώρας» γράφει η FAZ.

Το άρθρο αναφέρεται συγκεκριμένα σε αθηναϊκό όμιλο επιχειρήσεων που «προσέφερε για πενταετές ομόλογο 300 εκ. € επιτόκιο 3,1% ενώ ένα μήνα αργότερα το ελληνικό κράτος αναγκάστηκε να προσφέρει επίσης για πενταετές ομόλογο 3 δις € κουπόνι με 4,375%», επισημαίνοντας ότι «τα ομόλογα που εκδίδονται απευθείας στην αγορά έχουν εξελιχθεί γρήγορα για τις μεγάλες επιχειρήσεις σε ένα ενδιαφέρον εργαλείο χρηματοδότησης.

Διότι οι ελληνικές τράπεζες ασχολούνται περισσότερο με το να επιχειρούν να περιορίσουν τα βουνά των κόκκινων δανείων και την ακριβή χρηματοδοτική βοήθεια της ΕΚΤ από το να διαθέτουν μεγάλα δάνεια».

Όπως υπογραμμίζεται, στην αγορά αναμένονται ακόμα περισσότερα εταιρικά ομόλογα.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, οι επενδυτές στην Ελλάδα βρίσκονται σε δεινή θέση, καθώς από το μεγάλο κούρεμα του 2012 δεν μπορούν να εμπιστευτούν το κράτος αλλά ούτε να στραφούν σε χώρες του εξωτερικού εξαιτίας των capital control.

Κάπως έτσι, υπονοεί η FAZ, τα εταιρικά ομόλογα είναι μονόδρομος…

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις