Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Το φρικιαστικό θρίλερ που χρειάστηκε 15 χρόνια για να ολοκληρωθεί, βγαίνει στις αίθουσες (vid)
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Το φρικιαστικό θρίλερ που χρειάστηκε 15 χρόνια για να ολοκληρωθεί, βγαίνει στις αίθουσες (vid)

Η ιστορία της παραγωγής του είναι ίσως ακόμα πιο περίεργη από το ίδιο το φιλμ, καθώς ο Άντριου Γκετί, κληρονόμος της δυναστείας του σπαγκοραμμένου κροίσου Ζαν Πολ Γκετί, ξεκίνησε τα γυρίσματα του «The Evil Within» από το 2002, όχι προτού κληρονομήσει το μερίδιό του από την τεράστια περιουσία του παππού του. Η ταινία στοίχισε στον Άντριου […]

f1b206cabdcd7364b1de03e6d89daa03

Η ιστορία της παραγωγής του είναι ίσως ακόμα πιο περίεργη από το ίδιο το φιλμ, καθώς ο Άντριου Γκετί, κληρονόμος της δυναστείας του σπαγκοραμμένου κροίσου Ζαν Πολ Γκετί, ξεκίνησε τα γυρίσματα του «The Evil Within» από το 2002, όχι προτού κληρονομήσει το μερίδιό του από την τεράστια περιουσία του παππού του.

Η ταινία στοίχισε στον Άντριου κάπου 6 εκατ. δολάρια από τον προσωπικό του τραπεζικό λογαριασμό, χρειάστηκε πέντε χρόνια γυρισμάτων και άλλα δέκα στο μοντάζ.

To πάθος του για την ταινία ήταν τέτοιο, που είχε ξοδέψει αμύθητα ποσά για μια καινοτόμα βάση για την κινηματογραφική μηχανή λήψης που ήθελε αλλά και διάφορα πανάκριβα animatronics.

Το 2015 στα 46 του χρόνια, πεθαίνει από γαστρεντερική αιμορραγία, εξαιτίας της σκληρής χρήσης ναρκωτικών.

be898aa3d2563e719e968e62f4cb6b74-1

Ο παραγωγός του όμως, Michael Luceri, αποφάσισε πεισματικά να τελειώσει την ταινία για να δει ο κόσμος το όραμα του Άντριου.

Όπως είπε στο «Holywood Reporter»: «Ήταν καλός άνθρωπος, αλλά και παθιασμένα δημιουργικός και παθιασμένος με τη δημιουργία».

Η ταινία παρακολουθεί την ιστορία ενός πιτσιρικά που αρχίζει να μιλά στο είδωλό του, το οποίο δεν είναι παρά ένας δαίμονας που στοιχειώνει τα όνειρά του και τον ωθεί σε φόνους. Ο σκηνοθέτης είχε υπαινιχθεί μάλιστα πως βασιζόταν στους δικούς του παιδικούς εφιάλτες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις