Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Ασταμάτητος ο Κιμ Γιονγκ Ουν: Εκτόξευσε 3 βαλλιστικούς πυραύλους
ΚΟΣΜΟΣ

Ασταμάτητος ο Κιμ Γιονγκ Ουν: Εκτόξευσε 3 βαλλιστικούς πυραύλους

Σε νέα εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων προχώρησε το καθεστώς της Βόρειας Κορέας τα ξημερώματα του Σαββάτου, κλιμακώνοντας τη διαμάχη με τις ΗΠΑ. Πρόκειται για 3 βαλλιστικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς, που εκτοξεύτηκαν λίγες μόλις ώρες μετά την επέτειο της ημέρας “Πρώτα ο Στρατός”. Οι πύραυλοι κατέπεσαν στη θάλασσα, ανοιχτά των ανατολικών της ακτών, σύμφωνα με ανακοίνωση των ενόπλων δυνάμεων […]

ImageHandler

Σε νέα εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων προχώρησε το καθεστώς της Βόρειας Κορέας τα ξημερώματα του Σαββάτου, κλιμακώνοντας τη διαμάχη με τις ΗΠΑ.

Πρόκειται για 3 βαλλιστικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς, που εκτοξεύτηκαν λίγες μόλις ώρες μετά την επέτειο της ημέρας “Πρώτα ο Στρατός”.

Οι πύραυλοι κατέπεσαν στη θάλασσα, ανοιχτά των ανατολικών της ακτών, σύμφωνα με ανακοίνωση των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας. Οι δυο αυτές χώρες εκτελούν αυτή την περίοδο στρατιωτικές ασκήσεις, τις οποίες η Βόρεια Κορέα καταδικάζει και τις αποκαλεί «πρόβα πολέμου».

Οι πύραυλοι, σύμφωνα με τη διοίκηση Ειρηνικού των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, εκτοξεύτηκαν σε διάστημα 20 λεπτών και καταστράφηκαν λόγω βλάβης. Ο ένας ανατινάχτηκε σχεδόν αμέσως μετά την εκτόξευσή του.

Σύμφωνα με το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Νότιας Κορέας, οι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από την ανατολική επαρχία Κανγκγουόν και πέταξαν προς τα βορειοανατολικά της χώρας, σημειώνοντας μια απόσταση 250 χλμ.

Τελευταία φορά που η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε πύραυλο ήταν στις 28 Ιουλίου. Τότε, είχε εκτοξεύσει έναν διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο, που θα μπορούσε θεωρητικά να «χτυπήσει» τις ΗΠΑ, διανύοντας απόσταση 10.000 χλμ. Αυτή η δοκιμή τρόμαξε τόσο τις ΗΠΑ όσο και τον υπόλοιπο κόσμο, για ενδεχόμενο πόλεμο στην κορεατική χερσόνησο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Ιαπωνίας, Γιοσιχίντε Σούγκα, δήλωσε ότι οι πύραυλοι που εκτοξεύθηκαν σήμερα δεν έφθασαν στην ιαπωνική επικράτεια ή στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Ιαπωνίας. Ο Λευκός Οίκος, από την πλευρά του, απλώς ανέφερε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ενήμερος, ενώ το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο.

Οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις εμφανίζονται καθησυχαστικές καθώς εκτιμούν ότι οι πύραυλοι δεν θα μπορούσαν να απειλήσουν το Γκουάμ ή τη Βόρεια Αμερική.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις