Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Ετοιμάζουν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ακινήτων οι τράπεζες
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ετοιμάζουν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ακινήτων οι τράπεζες

Oι διοικήσεις των τραπεζών, έχουν αποφασίσει να πουλήσουν μέσω των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών σε πρώτη φάση όλα τα ακίνητα, εκτός από αυτά που αφορούν στην πρώτη κατοικία. Καταστήματα, γραφεία, εξοχικά και οικόπεδα θα μπουν πρώτα στη λίστα των ακινήτων που θα βγουν σε αναγκαστικό πλειστηριασμό. Όσο για τους δανειολήπτες, δεν θα μείνουν ήσυχοι, αλλά θα έρθουν αντιμέτωποι […]

ilektonikoi

Oι διοικήσεις των τραπεζών, έχουν αποφασίσει να πουλήσουν μέσω των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών σε πρώτη φάση όλα τα ακίνητα, εκτός από αυτά που αφορούν στην πρώτη κατοικία.

Καταστήματα, γραφεία, εξοχικά και οικόπεδα θα μπουν πρώτα στη λίστα των ακινήτων που θα βγουν σε αναγκαστικό πλειστηριασμό.

Όσο για τους δανειολήπτες, δεν θα μείνουν ήσυχοι, αλλά θα έρθουν αντιμέτωποι με μεγάλες πιέσεις ώστε να συμφωνήσουν σε μία βιώσιμη ρύθμιση των δανείων τους.

Εάν μπορούν να πληρώνουν τις μειωμένες δόσεις αλλά το αποφεύγουν, τότε θα ακολουθεί ο πλειστηριασμός, ενώ δεν αποκλείεται να τεθούν προς πώληση με την ίδια διαδικασία ακίνητα μεγάλης αξίας που ανήκουν σε δανειολήπτες με χαμηλά εισοδήματα.

Στην τελευταία περίπτωση, θα δίνονται οι ακόλουθες εναλλακτικές:

Ανταλλαγή του ακινήτου με μικρότερο με ταυτόχρονο κούρεμα της οφειλής στο ύψος της εμπορικής αξίας της νέας κατοικίας

– Απαλλαγή από το χρέος με την παράδοση του ακινήτου

– Αγορά του ακινήτου από την τράπεζα και διαμονή σε αυτό του δανειολήπτη με ενοίκιο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις