Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Αδιανόητη δήλωση Αυλωνίτου: “Δεν έχουν περικοπεί οι συντάξεις”…! (vid)
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Αδιανόητη δήλωση Αυλωνίτου: “Δεν έχουν περικοπεί οι συντάξεις”…! (vid)

Σαν να ζει σε κάποιον άλλον κόσμο εμφανίστηκε Ελένη Αυλωνίτου, την ώρα που χιλιάδες συνταξιούχοι υποφέρουν από τις περικοπές που φέρνει ο νόμος Κατρούγκαλου. «Οι συντάξεις δεν έχουν περικοπεί», ήταν η προκλητική δήλωση της ενώ συνέχισε λέγοντας πως «κατασχέσεις δεν γίνονται γιατί υπάρχει και δεύτερη δόση που μπορούν να πληρώσουν», «το 70% των ελευθέρων επαγγελματιών […]

ÂÏÕËÇ / ÄÉÁÑÊÇÓ ÅÐÉÔÑÏÐÇ ÌÏÑÖÙÔÉÊÙÍ ÕÐÏÈÅÓÅÙÍ

Σαν να ζει σε κάποιον άλλον κόσμο εμφανίστηκε Ελένη Αυλωνίτου, την ώρα που χιλιάδες συνταξιούχοι υποφέρουν από τις περικοπές που φέρνει ο νόμος Κατρούγκαλου.

«Οι συντάξεις δεν έχουν περικοπεί», ήταν η προκλητική δήλωση της ενώ συνέχισε λέγοντας πως «κατασχέσεις δεν γίνονται γιατί υπάρχει και δεύτερη δόση που μπορούν να πληρώσουν», «το 70% των ελευθέρων επαγγελματιών θα πληρώσουν χαμηλότερες εισφορές».

Θυμίζοντας, μάλιστα, τον υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο ο οποίος από το βήμα της Βουλής είχε δηλώσει ότι έμποροι τον έπιαναν από τα καταστήματα για να του πουν «σωθήκαμε» με τις νέες εισφορές, η κυρία Αυλωνίτου είπε ότι «μου λένε οι νέοι επιστήμονες ότι θα πληρώσουμε χαμηλότερες εισφορές».

Ωστόσο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχθηκε πως «πραγματικά υπάρχει αύξηση εισφορών αλλά για τους μεγαλύτερους σε εισοδήματα».

Αν και ζήτησε να υπάρξει καλύτερος συντονισμός και να υπάρξει επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου ξεκαθάρισε πως «δεν είπα και ότι χρειάζονται αλλαγές στα υπουργεία».

Κατηγόρησε μάλιστα και τα μέσα πως παρουσιάζουν την κατάσταση όπως θέλουν, σχολιάζοντας πως «δεν διαβάσατε τι έγραψε η… Χάζενπλαστ».
Επανέλαβε, δε, τη ρητορική της Αυγής περί «ξεπλύματος» του ναζισμού από τη Νέα Δημοκρατία με αφορμή τις αντιδράσεις για την απόφαση Κοντονή η Ελλάδα να μην εκπροσωπηθεί στο συνέδριο της Εσθονικής προεδρίας της ΕΕ για τα «εγκλήματα των κομμουνιστικών καθεστώτων». «Αυτό το συνέδριο θέλει να εξισώσει τους νικητές με τους ηττημένους του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και έτσι να οδηγήσει σε αναθεωρητισμό ακόμα και των συνόρων».

Όσο για τις φωτιές, η κ. Αυλωνίτου έδωσε «συγχαρητήρια που σταμάτησαν εκεί που σταμάτησαν τη φωτιά». Κατά την ίδια «η φωτιά αντιμετωπίστηκε αμέσως γιατί με τέτοιους ανέμους θα είχε κάψει τα πάντα».

«Εγώ είμαι ευχαριστημένη, ο συντονισμός ήταν άριστος» κατέληξε υποσχόμενη ότι «οι αποζημιώσεις θα δοθούν άμεσα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις