Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σκάνδαλο “Ερρίκος Ντυνάν”: Ελεύθερος ο Ανδρέας Μαρτίνης
ΕΛΛΑΔΑ

Σκάνδαλο “Ερρίκος Ντυνάν”: Ελεύθερος ο Ανδρέας Μαρτίνης

Μετά από 15 μήνες προσωρινής κράτησης αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας, αφού κρίθηκε ότι δεν είναι ύποπτος φυγής, ο πρώην πρόεδρος του “Ερρίκος Ντυνάν”, Ανδρέας Μαρτίνης. Η αποφυλάκιση του ήρθε με διάταξη του ανακριτή κατά της διαφθοράς, Ν. Τσιρώνη, με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέα και οι περιοριστικοί όροι που του επιβλήθηκαν είναι αυτοί της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα […]

martinhs-2

Μετά από 15 μήνες προσωρινής κράτησης αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας, αφού κρίθηκε ότι δεν είναι ύποπτος φυγής, ο πρώην πρόεδρος του “Ερρίκος Ντυνάν”, Ανδρέας Μαρτίνης.

Η αποφυλάκιση του ήρθε με διάταξη του ανακριτή κατά της διαφθοράς, Ν. Τσιρώνη, με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέα και οι περιοριστικοί όροι που του επιβλήθηκαν είναι αυτοί της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και εμφάνισής του δύο φορές το μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα.

Η αίτηση του Μαρτίνη δια του συνηγόρου του, Θόδωρου Μαντά υποβλήθηκε στις 31 Ιουλίου, αμέσως μετά την συμπληρωματική του απολογία για τις δυο υποθέσεις που κατηγορείται, στη διάρκεια της οποίας, σύμφωνα με πληροφορίες έδειξε διάθεση συνεργασίας με τις ανακριτικές αρχές. Ο πρώην πρόεδρος του Ντυνάν εμφανίστηκε καταβεβλημένος και με επιβαρυμένη υγεία, όπως πιστοποιήθηκε από έγγραφα του ΚΕΠΑ, τα οποία αναφέρουν πως έχει αναπηρία άνω του 75%.

Λόγοι υγείας

Στην σχετική αίτηση που υπέβαλε ο Ανδρέας Μαρτίνης, επικαλούνταν τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, καθώς και ότι δεν είναι ύποπτος φυγής.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μαρτίνης έχει προφυλακιστεί δύο φορές. Την πρώτη φορά για υπόθεση δωροδοκίας από την Hospitalia International και την δεύτερη για απιστία στην υπηρεσία για την νοσηλεία στο “Ερρίκος Ντυνάν” γνωστών πολιτικών, ανθρώπων των ΜΜΕ και άλλων, με εξωφρενικές εκπτώσεις κόστους ή και εντελώς δωρεάν, που φέρεται να ζημίωσαν το Ίδρυμα με 1,75 εκατομμύρια ευρώ.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις