Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Ξεκινούν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξεκινούν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί

Σε εφαρμογή θα τεθεί το σύστημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών με το που ανοίξουν τα Δικαστήρια. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα περιλαμβάνει στη πιλοτική εφαρμογή  500 ακίνητα στρατηγικά κακοπληρωτών ενώ αναμένεται έως το τέλος του έτους να γίνει η εκκίνηση για τον πλειστηριασμό 5.000 ακινήτων. Πλειστηριασμοί θα γίνουν και σε βάρος όσων πελατών αρνούνται τη συνεργασία ή έχουν «εξαφανιστεί» […]

plistiriasmoispitia_madata_268163971

Σε εφαρμογή θα τεθεί το σύστημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών με το που ανοίξουν τα Δικαστήρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα περιλαμβάνει στη πιλοτική εφαρμογή  500 ακίνητα στρατηγικά κακοπληρωτών ενώ αναμένεται έως το τέλος του έτους να γίνει η εκκίνηση για τον πλειστηριασμό 5.000 ακινήτων.

Πλειστηριασμοί θα γίνουν και σε βάρος όσων πελατών αρνούνται τη συνεργασία ή έχουν «εξαφανιστεί» με έμφαση σε ακίνητα αξίας άνω των 400.000 ευρώ.

Οι πλειστηριασμοί θα διενεργούνται, όπως αναφέρεται στην παράγραφο 15 του σχετικού άρθρου, Τετάρτη ή Πέμπτη ή Παρασκευή από τις 10.00 έως 17.00 και ως τόπος διενέργειας του πλειστηριασμού ορίζεται η έδρα του συμβολαιογράφου.

Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, θα γίνονται χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία των συμβολαιογράφων οι οποίοι το τελευταίο διάστημα έχουν στοχοποιηθεί και δέχονται επιθέσεις και απειλές.

Στη διαδικασία θα μπορεί να συμμετέχει κάθε ενδιαφερόμενος και οι προσφορές από τους πλειοδότες θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις