Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / 16χρονη πέθανε από ιλαρά, γιατί δεν είχε εμβολιαστεί
ΚΟΣΜΟΣ

16χρονη πέθανε από ιλαρά, γιατί δεν είχε εμβολιαστεί

Ένα 16χρονο κορίτσι πέθανε από ιλαρά, την ώρα που στη Γαλλία γίνονταν σοβαρές συζητήσεις για το θέμα του εμβολιασμού. Το άτυχο κορίτσι δεν είχε εμβολιαστεί, και άφησε την τελευταία του πνοή στα τέλη Ιουνίου από ιλαρά, όπως ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία Κοινωνικής Αρωγής και Νοσοκομείων της Μασσαλίας. Την είδηση είχε επικαλεστεί την Τετάρτη η υπουργός Υγείας […]

1227667_15881975

Ένα 16χρονο κορίτσι πέθανε από ιλαρά, την ώρα που στη Γαλλία γίνονταν σοβαρές συζητήσεις για το θέμα του εμβολιασμού.

Το άτυχο κορίτσι δεν είχε εμβολιαστεί, και άφησε την τελευταία του πνοή στα τέλη Ιουνίου από ιλαρά, όπως ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία Κοινωνικής Αρωγής και Νοσοκομείων της Μασσαλίας.

Την είδηση είχε επικαλεστεί την Τετάρτη η υπουργός Υγείας Αν Μπουζίν σε ομιλία της στο κοινοβούλιο, ωστόσο σήμερα επιβεβαιώθηκε επίσημα.

Η AP-HM, που διαχειρίζεται τέσσερα νοσοκομεία στη Μασσαλία, ανέφερε ότι παρέλαβε την 16χρονη από ένα νοσοκομείο της Νίκαιας επειδή «εδώ έχουμε μια υπηρεσία εξειδικευμένη στις σοβαρές αναπνευστικές λοιμώξεις».

Στις 13 Ιουνίου, οι εξετάσεις έδειξαν ότι η έφηβη έπασχε από ιλαρά.

«Η υγεία της επιδεινώθηκε και πέθανε στις 27 Ιουνίου», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το κορίτσι δεν είχε εμβολιαστεί. Διαπιστώθηκε ότι είχε προσβληθεί από μια πολύ σπάνια και οξεία μορφή ιλαράς.

Σήμερα, τρία εμβόλια είναι υποχρεωτικά στη Γαλλία: για τη διφθερίτιδα, τον τέτανο και την πολυομυελίτιδα. Σε αυτά, θα προστεθούν τα εμβόλια κατά του κοκκύτη, της ιλαράς, της παρωτίτιδας, της ερυθράς, της ηπατίτιδας Β΄, του βακτηρίου του αιμόφιλου της γρίπης, του πνευμονιόκοκκου και του μηνιγγιόκοκκου C.

Οι γονείς που δεν θα συμμορφώνονται, μπορεί να πληρώσουν 3.750 ευρώ πρόστιμο και να αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης έως και 16 μήνες.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις