Αθήνα

°C

Παρασκευή

07

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Bαρουφάκης: “Ανεπρόκοπος που υπογράφει ό,τι του φέρουν ο Τσίπρας”
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Bαρουφάκης: “Ανεπρόκοπος που υπογράφει ό,τι του φέρουν ο Τσίπρας”

Συνεχίζει τον πόλεμο κατά του Αλέξη Τσίπρα ο Γιάνης Βαρουφάκης, αυτή  τη φορά σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung. Όπως επισημαίνεται, ο Γιάνης Βαρουφάκης “έγραψε ένα νέο βιβλίο, που φαίνεται σαν ξεκαθάρισμα λογαριασμών με τους αντιπάλους του και προετοιμασία για το πολιτικό comeback του ιδίου”. Παρόλα αυτά, οι αποκαλύψεις για τους πρώην συνεργάτες του και η επιμονή να […]

BAR

Συνεχίζει τον πόλεμο κατά του Αλέξη Τσίπρα ο Γιάνης Βαρουφάκης, αυτή  τη φορά σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.

Όπως επισημαίνεται, ο Γιάνης Βαρουφάκης “έγραψε ένα νέο βιβλίο, που φαίνεται σαν ξεκαθάρισμα λογαριασμών με τους αντιπάλους του και προετοιμασία για το πολιτικό comeback του ιδίου”.

Παρόλα αυτά, οι αποκαλύψεις για τους πρώην συνεργάτες του και η επιμονή να πείσει για τον τίμιο αγώνα του, προβληματίζουν κάποιους. “Θεωρεί ότι σε όλη την Ευρώπη δεν υπάρχουν πλέον πολιτικοί αρκετά ευφυείς και ισχυροί, ώστε να αντιμετωπίσουν μία κρίση όπως η ελληνική. Εκτός φυσικά από τον Γιάνη Βαρουφάκη”.

Ο απεσταλμένος της Süddeutsche Zeitung γράφει σαν να πρόκειται για… μυθιστόρημα και όχι πολιτικό ρεπορτάζ. Προσπαθεί με πιο χαλαρές αναφορές, να αναδείξει τις σκέψεις του για την τακτική του πρώην Έλληνα ΥΠΟΙΚ.

“Ο Γιάνης Βαρουφάκης βάζει το ένα πόδι πάνω στο άλλο. Φοράει και μέσα στο σπίτι παπούτσια Dr.Martens, τα οποία συνοδεύουν κάλτσες με πολύχρωμα πουά. Επικρίνει τον Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός ήταν φίλος του, αλλά εν τέλει τον απομάκρυνε από την κυβέρνηση. Ο Τσίπρας, λέει ο Βαρουφάκης, είναι ένας ανεπρόκοπος που υπογράφει ό,τι του φέρνουν ο Σόιμπλε και οι υπόλοιποι”.

Σχετικά με την πολιτική κίνηση DiEM 25 που πρόσφατα ίδρυσε, ο πρώην υπουργός Οικονομικών δέχεται επίμονες ερωτήσεις για τα επόμενα βήματά του, για να απαντήσει τελικά ότι στόχος του είναι “να διασπάσει τα παραδοσιακά κόμματα”.

Συμπέρασμα του δημοσιογράφου: “Ο Βαρουφάκης Ι ήθελε να σώσει την Ελλάδα. Ο Βαρουφάκης ΙΙ προφανώς θέλει να γίνει ένα είδος ευρωπαίου Όσκαρ Λαφονταίν”.

Στο ρεπορτάζ, πρωταγωνιστεί και ο Λάμπρος. Πρόκειται για έναν ταλαιπωρημένο, αλλά καλόκαρδο άνθρωπο, άνεργο, που πέρασε πολλά στη ζωή του και έχει ρόλο στο βιβλίο του Βαρουφάκη. Προεκλογικά ο Λάμπρος είχε ζητήσει από τον Βαρουφάκη να μην εγκαταλείψει τον αγώνα, εκείνος του το υποσχέθηκε, αλλά σήμερα ο Βαρουφάκης είναι εκτός κυβέρνησης και ο Λάμπρος πουλάει τη “Σχεδία” στο μετρό για να βγάλει λίγα ευρώ. Ο δημοσιογράφος εντοπίζει τον Λάμπρο για να τον πάρει μαζί του στη συνέντευξη με τον Βαρουφάκη.

Οι δύο άντρες σχεδόν συγκρούονται, με τον Βαρουφάκη να του λέει: «Λάμπρε, ήμουν δυστυχώς ο μόνος στην κυβέρνηση που ήθελε να δώσει μάχη…». «Τώρα καταλαβαίνω. Σε μαχαίρωσαν. Και νομίζαμε ότι μας πρόδωσες…” απαντά ο Λάμπρος, σύμφωνα πάντα με την καταγραφή της Süddeutsche Zeitung.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης ανοίγει την καρδιά του: «Ναι Λάμπρε, ήταν δύσκολες εκείνες οι μέρες στις Βρυξέλλες. Αλλά το ξέρεις ότι σε σκεφτόμουν για να παραμείνω δυνατός;» Τελικά οι δυο τους συμφωνούν “να κανονίσουν κάτι”, να τα πουν κάποια στιγμή και ο δημοσιογράφος δεν έχει καταλάβει τι τελικά συμβαίνει…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις