Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

29

Ιανουαρίου 2021

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Αποζημίωση- μαμούθ ζητά ο Φιλιππίδης από το ΟΑΚΑ, για τον τραυματισμό του
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Αποζημίωση- μαμούθ ζητά ο Φιλιππίδης από το ΟΑΚΑ, για τον τραυματισμό του

Αποζημίωση ύψους €538.000 ευρώ ζητάει από το ΟΑΚΑ ο παγκόσμιος πρωταθλητής στο άλμα επί κοντώ Κώστας Φιλιππίδης, με αγωγή που κατέθεσε λόγω του πρόσφατου τραυματισμού του εξαιτίας μίας λακκούβας στο χώρο της προπόνησης του με αποτέλεσμα να μείνει εκτός σημαντικών αγώνων. Όπως υποστηρίζει ο αθλητής είχε κατ’ επανάληψη ζητήσει από την διεύθυνση του Ολυμπιακού Αθλητικού […]

svJtR2vS3bK6UkvUvLZf

Αποζημίωση ύψους €538.000 ευρώ ζητάει από το ΟΑΚΑ ο παγκόσμιος πρωταθλητής στο άλμα επί κοντώ Κώστας Φιλιππίδης, με αγωγή που κατέθεσε λόγω του πρόσφατου τραυματισμού του εξαιτίας μίας λακκούβας στο χώρο της προπόνησης του με αποτέλεσμα να μείνει εκτός σημαντικών αγώνων.

Όπως υποστηρίζει ο αθλητής είχε κατ’ επανάληψη ζητήσει από την διεύθυνση του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών «Σπύρος Λούης» να επισκευάσει το επίμαχο σημείο, κάτι που δεν συνέβη.   Ειδικότερα, στην αγωγή που κατέθεσε ο Έλληνας πρωταθλητής, τονίζει: «Η προετοιμασία για το άθλημά γίνεται αποκλειστικά και μόνον στο ΟΑΚΑ που ανήκει στο εναγόμεν, το οποίο είναι το μοναδικό αθλητικό κέντρο στην Ελλάδα στο οποίο δύναται να προπονηθεί αθλητής των δικών μου δυνατοτήτων.

Συγκεκριμένα η προπόνηση διεξάγεται μόνον σε ένα χώρο του ΟΑΚΑ και δη στο κλειστό βοηθητικό στάδιο, παρότι στο εξωτερικό στάδιο του ΟΑΚΑ υπάρχουν οι διάδρομοι και οι βαλβίδες του άλματος επί κοντώ, το ταρτάν όμως (του εξωτερικού σταδίου) έχει κριθεί εντελώς ακατάλληλο, με αποτέλεσμα να πραγματοποιώ τις προπονήσεις μου αποκλειστικά στο κλειστό βοηθητικό στάδιο.

ImageHandler (12)

Στο κλειστό, δε, βοηθητικό στάδιο του ΟΑΚΑ υπάρχει ένας και μοναδικός διάδρομος για το άλμα επί κοντώ. Το ταρτάν στο τέλος του διαδρόμου αυτού πριν ο αθλητής επιχειρήσει το τελικό άλμα είχε τα τελευταία τέσσερα χρόνια λακκούβα η οποία, όλη αυτή τη χρονική περίοδο, καλυπτόταν πρόχειρα από κομμάτι ταρτάν».   Ο τραυματισμός του παγκόσμιου πρωταθλητή, όπως αναφέρει, έγινε στις 19 Ιουνίου 2017, τη στιγμή που «επιχειρούσα κατά την διάρκεια της προπόνησής μου, το τελευταίο βήμα πριν το άλμα».

Τότε «εξαιτίας κακοτεχνίας του ταρτάν, από παράνομη δηλαδή και υπαίτια παράλειψη του εναγομένου, το οποίο υποχρεούται να διατηρεί το ταρτάν του μοναδικού διαδρόμου για το άλμα επί κοντώ σε άριστη κατάσταση, προς προστασία των αθλητών ώστε ανεμπόδιστα και χωρίς διακινδύνευση να εκτελούν το προπονητικό τους έργο, πάτησα στο κομμάτι ταρτάν που κάλυπτε την λακκούβα, το οποίο υποχώρησε με αποτέλεσμα το πόδι μου να βρεθεί στην παραπάνω λακκούβα, μήκους 50 εκατοστών, βάθους 3 εκατοστών και πλάτους 15 εκατοστών. Εξαιτίας της ως άνω παράνομης και υπαίτιας παράλειψης του εναγομένου, υπέστην ρήξη έσω μηνίσκου αριστερού γόνατος».

Ακόμη, όπως αναφέρεται στην αγωγή του: «Η προπονητική προετοιμασία αφορούσε την συμμετοχή μου στην διοργάνωση του Diamond League (αγώνες που γίνονται υπό την αιγίδα της IAAF και συμμετέχουν κορυφαίοι αθλητές από όλο τον κόσμο, είναι δηλαδή μικρότερης κλίμακας παγκόσμιοι αγώνες κλασσικού αθλητισμού) από την Διεθνή Ένωση Κλασσικού Αθλητισμού Ομοσπονδιών (ΙAAF) και συγκεκριμένα την συμμετοχή μου στους διεθνείς αγώνες που θα διεξήγοντο σε Παρίσι (1-7-2017), Λωζάνη (6-7-2017), Μαρόκο (16-7-2017) και Μονακό (21-7-2017)».

stin-7i-thesi-tou-epi-kontw-o-filippidis.w_hr

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για τους συγκεκριμένους αγώνες ο Κώστας Φιλιππίδης είχε προπληρώσει εισιτήρια και διαμονή για τον ίδιο και τον προπονητή του Δημήτρη Κυτέα.   Έμφαση δίνεται στην αγωγή στις ενέργειες τις οποίες είχε προβεί τόσο ο ίδιος όσο και ο προπονητής του για την αποκατάσταση της λακκούβας που του στοίχισε τον τραυματισμό του.   Συγκεκριμένα στην αγωγή περιγράφει τις προσπάθειες του ως εξής:  «Παρά τις διαμαρτυρίες μας και τις συνεχείς οχλήσεις εμένα και του προπονητή μου για την επίλυση του παραπάνω προβλήματος, και την ενημέρωση αυτών ακόμα και για την ανωτέρω προσφορά της παραπάνω εταιρείας, η διοίκηση του εναγομένου συνέχισε να αδιαφορεί και δεν προχώρησε σε οιαδήποτε απόφαση ή ενέργεια για την βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ και την διόρθωση, επισκευή και αποκατάσταση του χώρου που περιείχε την λακκούβα. Αντίθετα, απέρριψε και την σχετική πρόταση του ΣΕΓΑΣ για αποκατάσταση των ζημιών και βελτίωση των υποδομών».

Ο τραυματισμός «έφτασε» και στην Βουλή καθώς η βουλευτής Δράμας Χαρά Κεφαλίδου, κατέθεσε ερώτηση προς την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λύδια Κονιόρδου και τον υφυπουργό Γεώργιο Βασιλειάδη, αναφορικά με την εξαιρετικά κακή κατάσταση των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις