Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Σακελλαρίου για επιθέσεις στη Δικαιοσύνη: “Έκανα γαϊδουρινή υπομονή” (vid)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σακελλαρίου για επιθέσεις στη Δικαιοσύνη: “Έκανα γαϊδουρινή υπομονή” (vid)

Η σοβαρότατη παρέμβαση του προέδρου του ΣτΕ σχετικά με την απαράδεκτη επίθεση της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη, είχε ως αποτέλεσμα όπως ήταν φυσικό, στη χθεσινή επέτειο στο Προεδρικό Μέγαρο για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας να υπάρχει μια αμηχανία. Σύμφωνα με πληροφορίες σε συζήτηση του Νικόλαου Σακελλαρίου με δημοσιογράφους ο πρόεδρος του ΣτΕ είπε: «Εκανα γαϊδουρινή υπομονή μέχρι να […]

o-proedros-tou-sumbouliou-tis-epikrateias-nikos-sakellariou

Η σοβαρότατη παρέμβαση του προέδρου του ΣτΕ σχετικά με την απαράδεκτη επίθεση της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη, είχε ως αποτέλεσμα όπως ήταν φυσικό, στη χθεσινή επέτειο στο Προεδρικό Μέγαρο για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας να υπάρχει μια αμηχανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε συζήτηση του Νικόλαου Σακελλαρίου με δημοσιογράφους ο πρόεδρος του ΣτΕ είπε: «Εκανα γαϊδουρινή υπομονή μέχρι να παρέμβω και τελικά το έκανα. Δεν είναι τυχαίο ότι η παρέμβασή μου έγινε ανήμερα της αποκατάστασης του πολιτεύματος και είναι αλληλένδετη με τη δήλωση Παυλόπουλου».

Από την άλλη, στράφηκε κατά και της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων λέγοντας: «Δεν έπρεπε όμως να κάνει τέτοια επίθεση κατά της κυβέρνησης η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Είναι άκομψη και άγαρμπη».

Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου που ο πρόεδρός του προβαίνει σε δημόσιες δηλώσεις ενώπιον των τηλεοπτικών καμερών υπό την μορφή διαγγέλματος. Ο κ. Σακελλαρίου καταδίκασε  με «τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις παντελώς αδικαιολόγητες αυτές επιθέσεις από όπου και αν προέρχονται, επιθέσεις οι οποίες στρέφονται ευθέως κατά του Κράτους Δικαίου, θεμελιώδης πυλώνας του οποίου είναι η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, στη μείωση του κύρους της οποίας προδήλως αποβλέπουν».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις