Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Ελληνικό χρώμα στην κριτική επιτροπή «Lion of The Future» του 74ου Διεθνούς Φεστιβάλ της Βενετίας!
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ελληνικό χρώμα στην κριτική επιτροπή «Lion of The Future» του 74ου Διεθνούς Φεστιβάλ της Βενετίας!

  Με μια ελληνική συμμετοχή, αυτή του πολυβραβευμένου νέου Έλληνα σκηνοθέτη Γιώργου Ζώη, συστήθηκε φέτος η κριτική επιτροπή «Luigi De Laurentiis» Venice Award for a Debut Film – Lion of the Future του 74ου Διεθνούς Φεστιβάλ της Βενετίας! Και οι τρεις ταινίες του έχουν κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ της Βενετίας με το πολυβραβευμένο Casus Belli […]

 photo_YorgosZois

Με μια ελληνική συμμετοχή, αυτή του πολυβραβευμένου νέου Έλληνα σκηνοθέτη Γιώργου Ζώη, συστήθηκε φέτος η κριτική επιτροπή «Luigi De Laurentiis» Venice Award for a Debut Film – Lion of the Future του 74ου Διεθνούς Φεστιβάλ της Βενετίας! Και οι τρεις ταινίες του έχουν κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ της Βενετίας με το πολυβραβευμένο Casus Belli να είναι η παρθενική του εμφάνιση το 2010, με τους «Τίτλοι Τέλους» να αποσπούν το βραβείο καλύτερης ευρωπαϊκής ταινίας από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου το 2012 και τέλος με το πολυσυζητημένο Interruption που έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο 72ο Φεστιβάλ Βενετίας το 2015 και ακόμη συνεχίζει την επιτυχημένη φεστιβαλική του πορεία, δυο χρόνια μετά (βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου).

Η κριτική επιτροπή με πρόεδρο τον Γάλλο σκηνοθέτη Benoît Jacquot θα δώσει το βραβείο «Lion of The Future» σε μια από τις πρωτοεμφανιζόμενες ταινίες από όλα τα διαγωνιστικά προγράμματα του Φεστιβάλ (Επίσημο Διαγωνιστικό και ανεξάρτητα και παράλληλα τμήματα). Το «Lion of the Future» ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 100.000 δολαρίων που μοιράζεται εξίσου ανάμεσα στον σκηνοθέτη και στον παραγωγό. Τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής είναι ο αναγνωρισμένος συγγραφέας και συντάκτης του Sight and Sound, Geoff Andrew, o διακεκριμένος παραγωγός Albert Lee και η βραβευμένη Ιταλίδα ηθοποιός Greta Scarano.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις