Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Αποσταθεροποίηση στη Γάζα
ΚΟΣΜΟΣ

Αποσταθεροποίηση στη Γάζα

Μια ρουκέτα που εβλήθη τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα από τη Λωρίδα της Γάζας προς το Ισραήλ προκάλεσε απάντηση με τη ρίψη πυρών από ισραηλινο άρμα μάχης εναντίον θέσεων της Χαμάς. Το επεισόδιο δεν προκάλεσε θύματα ούτε στην παλαιστινιακή, ούτε στην ισραηλινή πλευρά. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ισραηλινό άρμα μάχης έβαλε επανειλημμένα εναντίον θέσεων […]

tank

Μια ρουκέτα που εβλήθη τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα από τη Λωρίδα της Γάζας προς το Ισραήλ προκάλεσε απάντηση με τη ρίψη πυρών από ισραηλινο άρμα μάχης εναντίον θέσεων της Χαμάς. Το επεισόδιο δεν προκάλεσε θύματα ούτε στην παλαιστινιακή, ούτε στην ισραηλινή πλευρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ισραηλινό άρμα μάχης έβαλε επανειλημμένα εναντίον θέσεων της Ταξιαρχίας αλ Κάσαμ, του ένοπλου βραχίονα της Χαμάς, στην περιοχή Χαν Γιουνές, στο νότιο τμήμα της Γάζας. Πρόκειται για τη δεύτερη φορά σε διάστημα 24 ωρών που εκτοξεύεται ρουκέτα από τη Γάζα εναντίον του Ισραήλ. Τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή μια άλλη ρουκέτα εβλήθη από τον παλαιστινιακό θύλακα χωρίς να προκληθούν θύματα.

Αυτή η ανταλλαγή πυρών σημειώνεται την ώρα που η κατάσταση μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων είναι ιδιαίτερα τεταμένη μετά την τοποθέτηση ανιχνευτών μετάλλου στην πλατεία των Τεμενών στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ. Έκτοτε οι Παλαιστίνιοι μποϊκοτάρουν την πλατεία και πραγματοποιούν τις προσευχές τους αλλού, ενώ βίαια επεισόδια έχουν ξεσπάσει μεταξύ διαδηλωτών και των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας, προκαλώντας αρκετούς νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις