Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Συνελήφθησαν τουρίστες, να κάνουν… ανασκαφές σε αρχαιολογικό χώρο!
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθησαν τουρίστες, να κάνουν… ανασκαφές σε αρχαιολογικό χώρο!

Του Πέτρου Καρσιώτη Τσέχοι «ανασκαφείς» αρχαιολογικού χώρου στην Κίσσαμο Χανίων, βρέθηκαν με τα σύνεργά τους, στα χέρια της Αστυνομίας, καθώς εντοπίστηκαν να σκάβουν…  του καλού καιρού, αναζητώντας αρχαία και μέταλλα. Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, οι δύο Τσέχοι, ηλικίας 33 και 35 ετών, κατηγορήθηκαν για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς. […]

ts11-735x459

Του Πέτρου Καρσιώτη

Τσέχοι «ανασκαφείς» αρχαιολογικού χώρου στην Κίσσαμο Χανίων, βρέθηκαν με τα σύνεργά τους, στα χέρια της Αστυνομίας, καθώς εντοπίστηκαν να σκάβουν…  του καλού καιρού, αναζητώντας αρχαία και μέταλλα.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, οι δύο Τσέχοι, ηλικίας 33 και 35 ετών, κατηγορήθηκαν για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Οι αλλοδαποί, εντοπίστηκαν αρχικά  από φύλακα  της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας να έχουν πραγματοποιήσει… εκσκαφή σε προστατευόμενο αρχαιολογικό χώρο σε περιοχή του Δήμου Κισσάμου.

22072017krhtharxaia

Στη συνέχεια, από αστυνομικούς, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν ο 33χρονος με τον 35χρονο.

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πήλινα, χάλκινα και μεταλλικά αντικείμενα τα οποία εμπίπτουν στη Νομοθεσία « Περί προστασίας Αρχαιοτήτων» και πέντε χάρτες οι οποίοι απεικόνιζαν την Κρήτη και τον εν λόγω αρχαιολογικό χώρο.

Σε έρευνα που ακολούθησε σε υπαίθριο χώρο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευές ανίχνευσης μετάλλων και δύο μεταλλικές σκαπάνες.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις