Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Δικογραφία σε βάρος του “πατέρα Κλεομένη”: Άνω- κάτω η εκκλησία με τη δράση του
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δικογραφία σε βάρος του “πατέρα Κλεομένη”: Άνω- κάτω η εκκλησία με τη δράση του

Σάλο προκάλεσε η βεβήλωση του Μνημείου Ολοκαυτώματος Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων της Λάρισας, από τον αυτοαποκαλούμενο “πατέρα Κλεομένη”, γνωστό για την… δράση του. Ο ρασοφόρος, μαζί με άλλους τρεις, κόλλησαν στην είσοδο γραφείων της Ισραηλίτικης Κοινότητας Λάρισας φυλλάδια με ρατσιστικό περιεχόμενο, ενώ πέταξαν αβγά στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος. Η πράξη καταγράφηκε και το video ανέβηκε στο […]

maxresdefault (4)

Σάλο προκάλεσε η βεβήλωση του Μνημείου Ολοκαυτώματος Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων της Λάρισας, από τον αυτοαποκαλούμενο “πατέρα Κλεομένη”, γνωστό για την… δράση του.

Ο ρασοφόρος, μαζί με άλλους τρεις, κόλλησαν στην είσοδο γραφείων της Ισραηλίτικης Κοινότητας Λάρισας φυλλάδια με ρατσιστικό περιεχόμενο, ενώ πέταξαν αβγά στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος.

Η πράξη καταγράφηκε και το video ανέβηκε στο διαδίκτυο, ενώ η Γενική Γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρία Γιαννακάκη το παρέπεμψε στη δικαιοσύνη.

Εις βάρος του αυτοαποκαλούμενου «πατέρα Κλεομένη» και άλλων τριών δραστών σχηματίστηκε δικογραφία.

Ο ρασοφόρος είναι πολύ γνωστός στο διαδίκτυο, καθώς έχει προβεί σε περίεργες ενέργειες και έχει προκαλέσει πλήθος αρνητικών σχολίων, που όμως δεν τον αγγίζουν.

Κλωτσούσε ΑΤΜ, έχει πετάξει πέτρες σε κεραίες κινητής τηλεφωνίας, έχει κάψει 50ευρα και έχει βρίσει Εβραίους και Βουλή.

maxresdefault (6)

Η Ιερά Σύνοδος σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Κατά το τελευταίο διάστημα αναρτώνται στο διαδίκτυο βιντεοσκοπημένοι βανδαλισμοί μνημείων και εγκαταστάσεων και υβριστικές δηλώσεις ρασοφόρου, ο οποίος αυτοαποκαλείται “πατήρ Κλεομένης” και δηλώνει ότι ενεργεί προς υπεράσπιση της ορθοδόξου πίστεως. 

Επιθυμούμε να καταστήσουμε σαφές ότι το πρόσωπο αυτό δεν είναι ούτε μοναχός, ούτε κληρικός της ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος. Αποδοκιμάζουμε τις παράνομες πράξεις του ως απολύτως άσχετες με τον Λόγο αγάπης και πραότητας του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και δηλώνουμε την συμπαράστασή μας προς όσους πλήττονται από τις ενέργειές του. 

Με αφορμή την παραπάνω περίσταση, καλούμε τον λαό να είναι γενικότερα επιφυλακτικός απέναντι σε ανάλογες περιπτώσεις ρασοφόρων, οι οποίοι εμφανίζονται ως δήθεν μοναχοί ή κληρικοί της ορθόδοξης Εκκλησίας».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις