Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Αν σας κούρασε το πολύ γαλάζιο, φέτος επιλέξτε την κατάμαυρη, ελληνική παραλία (pics)
PLUS

Αν σας κούρασε το πολύ γαλάζιο, φέτος επιλέξτε την κατάμαυρη, ελληνική παραλία (pics)

Aν κουραστήκατε από το πολύ γαλάζιο και το χρυσαφί της άμμου, τότε επιλέξτε φέτος μια παραλία ντυμένη στο μαύρο, κατάμαυρο χρώμα της πίσσας. Βάλτε πλώρη για Χίο και ταξιδέψτε στο νότιο τμήμα του νησιού, 30 περίπου χιλιόμετρα από την πόλη και 5 χιλιόμετρα από το ξακουστό χωριό Πυργί. Εκεί σας περιμένει ένα συγκλονιστικό θέαμα που δημιουργήθηκε […]

voliakiria1

Aν κουραστήκατε από το πολύ γαλάζιο και το χρυσαφί της άμμου, τότε επιλέξτε φέτος μια παραλία ντυμένη στο μαύρο, κατάμαυρο χρώμα της πίσσας.

Βάλτε πλώρη για Χίο και ταξιδέψτε στο νότιο τμήμα του νησιού, 30 περίπου χιλιόμετρα από την πόλη και 5 χιλιόμετρα από το ξακουστό χωριό Πυργί.

Εκεί σας περιμένει ένα συγκλονιστικό θέαμα που δημιουργήθηκε από έκρηξη κοντινού ηφαιστείου στην αρχαιότητα: μια παραλία με ολόμαυρες, γυαλιστερές πέτρες με στρογγυλό σχήμα, η οποία είναι γνωστή ως «Μαύρα Βόλια» ή «Εμπορειός».

voliamesa2

Η παραλία «Μαύρα Βόλια» είναι κοντά στο ηφαίστειο Ψάρωνας και χωρίζεται σε δύο μέρη, από τα οποία το πρώτο είναι γνωστό ως «Μαύρος Γιαλός» και το δεύτερο ως «Φώκι». Εκεί φτάνετε είτε με δικό σας αυτοκίνητο είτε με λεωφορείο του νησιού.

Τα «Μαύρα Βόλια» χωρίζονται σε μικρούς διαδοχικούς κόλπους και γύρω της βρίσκονται ψηλά βουνά ενώ προσφέρουν και φυσική σκιά.

voliamesa3

Μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας, αλλά και τις παραδοσιακές γεύσεις του νησιού στο μικρό λιμάνι του Εμπορειού, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την παραλία ή να νοικιάσετε δωμάτιο στο χωριό.

Αυτά που πρέπει να γνωρίζετε είναι πως το νερό συνήθως είναι κρύο ενώ η λήψη βοτσάλων απαγορεύεται αυστηρά.

voliamesa1

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις