Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Απίστευτη υπόθεση: Σπείρα εντόπιζε σπίτια με… νεκρούς και τα ξάφριζε
ΕΛΛΑΔΑ

Απίστευτη υπόθεση: Σπείρα εντόπιζε σπίτια με… νεκρούς και τα ξάφριζε

Του Πέτρου Καρσιώτη Είναι από τις ιστορίες, που γράφουν η ζωή, η μοναξιά, η αποξένωση των ανθρώπων και η… εγκληματικότητα. Τι άλλο από σοκ και προβληματισμό προκαλεί η αποκάλυψη της Αστυνομίας ότι τριμελής σπείρα διαρρηκτών σχεδόν… μπαινόβγαινε σε διαμέρισμα πολυκατοικίας του Παλαιού Φαλήρου όπου βρισκόταν νεκρός ο ιδιοκτήτης, σχεδόν σκελετωμένος!!! Εντόπιζαν κατοικίες με μακροχρόνιες απουσίες […]

newego_LARGE_t_1101_54246868

Του Πέτρου Καρσιώτη

Είναι από τις ιστορίες, που γράφουν η ζωή, η μοναξιά, η αποξένωση των ανθρώπων και η… εγκληματικότητα.

Τι άλλο από σοκ και προβληματισμό προκαλεί η αποκάλυψη της Αστυνομίας ότι τριμελής σπείρα διαρρηκτών σχεδόν… μπαινόβγαινε σε διαμέρισμα πολυκατοικίας του Παλαιού Φαλήρου όπου βρισκόταν νεκρός ο ιδιοκτήτης, σχεδόν σκελετωμένος!!!

Εντόπιζαν κατοικίες με μακροχρόνιες απουσίες ενοίκων

Κι όμως, ένας Ρουμάνος και δύο Έλληνες, που αυτόν τον στόχο είχαν, να εντοπίζουν κατοικίες με πολύχρονη απουσία των ενοίκων η και κλειστά διαμερίσματα των οποίων οι ιδιοκτήτες είχαν αποβιώσει, έμπαιναν στο διαμέρισμα Ελληνοαμερικανού, προσπερνούσαν τη σωρό, έκλεβαν και αποχωρούσαν!

Στην τελευταία τους «επίσκεψη», βρήκαν στα ενδύματα του 83χρονου την κάρτα αναλήψεων και τον κωδικό που είχε επικολλήσει πάνω της και άρχισαν να κάνουν αναλήψεις έως ότου έφθασαν στο ποσό των 28.000 ευρώ!

Δύο Έλληνες και ένας Ρουμάνος τα μέλη της σπείρας

Η σπείρα που αποτελείτο από δύο Έλληνες 45 και 50 ετών και έναν Ρουμάνο και κατηγορούνται για τουλάχιστον τρεις κλοπές, δύο απόπειρες, συνήθιζαν, λοιπόν,  να επιλέγουν για διάρρηξη  σπίτια που εμφάνιζαν εικόνα μακροχρόνιας απουσίας ενοίκων.

Πολλές οι περιπτώσεις μοναχικών που πεθαίνουν και δεν το μαθαίνει κανείς

Γιατί στις σύγχρονες μεγαλουπόλεις,  είναι πολλές  οι περιπτώσεις μοναχικών ηλικιωμένων, που πεθαίνουν μέσα στα σπίτια τους από παθολογικά αίτια και δεν τους αναζητά ποτέ και κανείς.

Ανακαλύπτονται είτε τυχαία είτε όταν η δυσοσμία της αποσύνθεσης ενοχλήσει και κινητοποιήσει τους γείτονες, κάτι το οποίο, όμως,  δεν συνέβη στην περίπτωση μίας μονοκατοικίας επί της οδού Ηχούς στο Π. Φάληρο.

Στο διαμέρισμα ζούσε μόνος  ένας 83χρονος Ελληνοαμερικανός, διαζευγμένος. Πήρε την απόφαση να επιστρέψει στην πατρίδα του, ενώ η πρώην σύζυγος και η κόρη του έμειναν στις ΗΠΑ.

Πριν από ένα χρόνο ο 83χρονος άφησε την τελευταία του πνοή

Πριν από περίπου ένα χρόνο, όπως προκύπτει και ιατροδικαστικά,  ο ηλικιωμένος άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στο σπίτι του από παθολογικά αίτια  και σωριάστηκε στο πάτωμα.

Από τότε, πέρασε καιρός που δεν είχε δώσει σημάδια ζωής.  Τον αναζήτησαν η πρώην σύζυγος και η κόρη του δίχως αποτέλεσμα, αλλά δεν επέμειναν, θεωρώντας η πρώην σύζυγος ότι δεν ήθελε να μιλήσει.

Τον Σεπτέμβρη του 2016 εντόπισαν οι διαρρήκτες το σπίτι

Τον Σεπτέμβριο του 2016, τα μέλη της σπείρας εντόπισαν το σπίτι με τα κλειστά παράθυρα και όταν πείστηκαν ότι δεν επιστρέφει κανείς αποφάσισαν να το ανοίξουν.

Τότε ανακάλυψαν τον ηλικιωμένο νεκρό στο πάτωμα, που ήταν τότε  ήδη νεκρός μισό χρόνο.

Απτόητοι άδειασαν το σπίτι από τιμαλφή, ρολόγια και οτιδήποτε είχε αξία και έφυγαν. Τα κλοπιμαία τα μοιράζονταν μεταξύ τους ή τα διέθεταν προς πώληση.

Αποφάσισαν να επιστρέψουν να συνεχίσουν!

Ύστερα από δύο εβδομάδες όμως αποφάσισαν να επιστρέψουν και να συνεχίσουν την έρευνά τους στο ίδιο σπίτι μήπως έβρισκαν και τίποτε άλλο.

Στα ρούχα του νεκρού εντόπισαν την κάρτα αναλήψεων μετρητών στην οποία μάλιστα ο είχε κολλήσει ένα αυτοκόλλητο με το pin του, την πήραν και τράβηξαν όλες τους τις οικονομίες από την τράπεζα, ύψους 28.000 ευρώ!

Έχουν εξιχνιαστεί διαρρήξεις σε Π.Φάληρο, Καλλιθέα, κέντρο Αθήνας

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί τρεις κλοπές από σπίτια  στις περιοχές Π. Φαλήρου και Καλλιθέας,  δύο απόπειρες στο Π. Φάληρο και στο κέντρο των Αθηνών.

Μάλιστα στην οδό Μάρνη, επιχείρησαν να μπουν και στο διαμέρισμα του γιατρού που είχε πέσει θύμα ληστείας μετά φόνου από δύο άτομα πριν από λίγους μήνες!

Ανέβηκαν  στο διαμέρισμα, είδαν ταινίες της Αστυνομίας και προσπάθησαν να διαρρήξουν το διαμέρισμα αλλά δεν τα κατάφεραν.

Φίλοι του Ελληνοαμερικανού οδήγησαν την αστυνομία  στο διαμέρισμα

Στις 10 Απριλίου 2017 πλέον, ορισμένοι φίλοι του Ελληνοαμερικανού, απευθύνθηκαν στην Αστυνομία να μάθουν για την τύχη του.

Όταν έφτασαν εκεί οι αστυνομικοί, ανακάλυψαν τα ίχνη διάρρηξης και μέσα τον σκελετό του ηλικιωμένου.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις