Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Απόφαση- ανάσα: Επιστροφές χιλιάδων ευρώ χωρίς έλεγχο (video)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόφαση- ανάσα: Επιστροφές χιλιάδων ευρώ χωρίς έλεγχο (video)

Μεγάλη ανάσα στις επιχειρήσεις δίνει η απόφαση της κυβέρνησης να επιστραφεί φόρος, ώστε να ανταποκριθεί στο στόχο για την πληρωμή των χρεών της προς φορολογουμένους, και επιχειρήσεις, όπως ορίστηκε απ’ τον ESM για την εκταμίευση της τρίτης δόσης. Έτσι μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της ΑΑΔΕ ότι θα επιστρέφονται άμεσα στις συνεπείς επιχειρήσεις ο ΦΠΑ […]

Çìåñßäá "ÄéáñèñùôéêÝò ìåôáññõèìßóåéò ãéá ôçí êáôáðïëÝìçóç ôçò äéáöèïñÜò-ðñüãñáììá ôå÷íéêÞò âïÞèåéáò áðü ôïí ÏÏÓÁ" áðü ôçí ÃåíéêÞ Ãñáììáôåßá ãéá ôçí êáôáðïëÝìçóç ôçò äéáöèïñÜò, ôçí ÔåôÜñôç 5 Ïêôùâñßïõ 2016. ÏìéëçôÝò óôçí åêäÞëùóç Þôáí ï Áíôéðñüåäñïò ôçò ÊõâÝñíçóçò ÉùÜííçò ÄñáãáóÜêçò, ï ÁíáðëçñùôÞò Õðïõñãüò Ïéêïíïìéêþí Ôñýöùí ÁëåîéÜäçò, ï ÁíáðëçñùôÞò Õðïõñãüò Äéêáéïóýíçò, ÄéáöÜíåéáò êáé Áíèñùðßíùí ÄéêáéùìÜôùí, ÄçìÞôñéïò Ðáðáããåëüðïõëïò, êáèþò êáé õøçëüâáèìïé áîéùìáôïý÷ïé ôïõ Ïñãáíéóìïý ÏéêïíïìéêÞò Óõíåñãáóßáò êáé ÁíÜðôõîçò êáé ôçò ÅõñùðáúêÞò ÅðéôñïðÞò. (EUROKINISSI/ÓÔÅËÉÏÓ ÓÔÅÖÁÍÏÕ)

Μεγάλη ανάσα στις επιχειρήσεις δίνει η απόφαση της κυβέρνησης να επιστραφεί φόρος, ώστε να ανταποκριθεί στο στόχο για την πληρωμή των χρεών της προς φορολογουμένους, και επιχειρήσεις, όπως ορίστηκε απ’ τον ESM για την εκταμίευση της τρίτης δόσης.

Έτσι μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της ΑΑΔΕ ότι θα επιστρέφονται άμεσα στις συνεπείς επιχειρήσεις ο ΦΠΑ σήμερα ο Γ. Πιτσιλής προανήγγειλε νομοθετική διάταξη με την οποία θα ικανοποιηθούν άμεσα και χωρίς έλεγχο όλες οι εκκρεμείς αιτήσεις επιστροφής φόρων έως 10.000 ευρώ. Το σχέδιο διάταξης έχει ήδη προετοιμαστεί με τη συνεργασία του αναπλ. Υπ. Οικονομικών.

Στόχος της απόφασης είναι να χτιστεί η εμπιστοσύνη με τους πολίτες, που ταλαιπωρούνται καθημερινά από τη μνημονιακή πολιτική.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ το πρωί, είπε: «Μελετήσαμε τι επίπτωση έχει αυτό», είπε ο κ. Πιτσιλής, και συμπλήρωσε: «σε επίπεδο πλήθους στο μεν φόρο εισοδήματος νομικών προσώπων το σύνολο των εκκρεμών σε έλεγχο αυτή τη στιγμή είναι το 90% και σε ποσό είναι το 1,24% για το δε ΦΠΑ είναι 35% σε πλήθος και σε ποσό 4,5 τοις χιλίοις. Καταλαβαίνετε».

«Είναι δυσανάλογο και διοικητικά και για τους πολίτες να τους ταλαιπωρούμε για τέτοια ποσά».

«Έχουμε υποχρέωση μέχρι το τέλος του 2018 να έχουμε ξεμπερδέψει με το στοκ των ληξιπροθέσμων, και στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται αυτή η ρύθμιση», κατέληξε ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις