Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

18

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Νέα επικίνδυνη μόδα: Κοριτσάκια κάνουν πλαστική στο αιδοίο τους… για να μοιάζουν στη Barbie!
PLUS

Νέα επικίνδυνη μόδα: Κοριτσάκια κάνουν πλαστική στο αιδοίο τους… για να μοιάζουν στη Barbie!

Μία αρκετά επικίνδυνη μόδα έρχεται από το Ηνωμένο Βασίλειο και θέλει νεαρά κορίτσια, ηλικίας από 11 ετών και πάνω, να επιδιώκουν χειρουργική επέμβαση στο αιδοίο τους, προκειμένου αυτό να μοιάζει «σαν της Barbie». Η καθηγήτρια του Imperial College Healthcare του Λονδίνου, Dr. Paquita de Zulueta δήλωσε ότι τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερα κορίτσια, επιλέγουν […]

ImageHandler (86)

Μία αρκετά επικίνδυνη μόδα έρχεται από το Ηνωμένο Βασίλειο και θέλει νεαρά κορίτσια, ηλικίας από 11 ετών και πάνω, να επιδιώκουν χειρουργική επέμβαση στο αιδοίο τους, προκειμένου αυτό να μοιάζει «σαν της Barbie».

Η καθηγήτρια του Imperial College Healthcare του Λονδίνου, Dr. Paquita de Zulueta δήλωσε ότι τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερα κορίτσια, επιλέγουν να επέμβουν χειρουργικά στο αιδοίο τους, επειδή δεν τους αρέσει η εμφάνιση του.

Η ίδια αναφέρει χαρακτηριστικά: «Βλέπω νεαρά κορίτσια γύρω στα 11, 12, 13, τα οποία πιστεύουν ότι κάτι δεν πάει καλά με το αιδοίο τους – όπως ότι έχει λάθος σχήμα, λάθος μέγεθος και πραγματικά αισθάνονται -πολλές φορές- μέχρι και αηδία».

«Η αντίληψή τους, είναι ότι τα εσωτερικά χείλη θα πρέπει να είναι αόρατα, σχεδόν σαν της Barbie, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι υπάρχει μια τεράστια ποικιλία. Είναι φυσιολογικό τα χείλη να προεξέχουν», ανέφερε η ίδια στο BBC, στην τηλεοπτική εκπομπή της Victoria Derbyshire.

Η Dr. de Zulueta πιστεύει ότι τα νεαρά κορίτσια εκτίθενται σε μη ρεαλιστικές εικόνες των κόλπων μέσω της πορνογραφίας και των μέσων κοινωνικής ενημέρωσης.

Όπως λέει, πολλά κορίτσια προφασίζονται λόγους για να πείσουν τους γονείς τους και τους γιατρούς τους, πως πρέπει να κάνουν τη χειρουργική επέμβαση, όπως ότι το μέγεθος ή το σχήμα του αιδοίου τους, τους εμποδίζει να αθληθούν, πείθοντας τους, αρκετές φορές, ότι πρόκειται για μία γεννητική ανωμαλία.

Η ίδια δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι έχει αρκετές αμφιβολίες σχετικά με το αν τα 150 νεαρά κορίτσια που είχαν μπει στη διαδικασία αιδοιοπλαστικής, πέρυσι, είχαν μια πραγματική γεννητική ανωμαλία, ενώ δε δίστασε να κάνει παραλληλισμούς μεταξύ της αιδοιοπλαστικής και του ακρωτηριασμού των γυναικείων γεννητικών οργάνων.

Παρ’ όλα αυτά, ο πλαστικός χειρουργός, Miles Berry υπερασπίστηκε τη χειρουργική επέμβαση σε μεγαλύτερα κορίτσια, λέγοντας ότι θα μπορούσε να βελτιώσει την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση των γυναικών.

Ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Έχω δει ασθενείς ηλικίας μεταξύ 16 και 21 ετών που δεν είχαν ποτέ έναν φίλο επειδή ανησυχούσαν τόσο για αυτό».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις