Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Επίθεση Μάντσεστερ: Συγκλονίζει ο πατέρας της Σάφι- Τι του είπε η γυναίκα του όταν ξύπνησε από το κώμα (pics-vid)
ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση Μάντσεστερ: Συγκλονίζει ο πατέρας της Σάφι- Τι του είπε η γυναίκα του όταν ξύπνησε από το κώμα (pics-vid)

To αγγελικό προσωπάκι της οκτάχρονης Σάφι Ρούσσου, χάθηκε για πάντα, όταν ο τρομοκράτης χτύπησε στη συναυλία στο Μάντσεστερ. Ο πατέρας της, αποκαλύπτει στο BBC τα πρώτα λόγια της τραγικής μητέρας της όταν ξύπνησε από το τεχνητό κώμα που βρισκόταν για πολλές ημέρες. Όταν επανήλθε, αισθανόταν πως η κόρη της είχε σκοτωθεί. «Η Σάφι πέθανε, έτσι;». […]

ddasazxx-708_0 (1)

To αγγελικό προσωπάκι της οκτάχρονης Σάφι Ρούσσου, χάθηκε για πάντα, όταν ο τρομοκράτης χτύπησε στη συναυλία στο Μάντσεστερ.

Ο πατέρας της, αποκαλύπτει στο BBC τα πρώτα λόγια της τραγικής μητέρας της όταν ξύπνησε από το τεχνητό κώμα που βρισκόταν για πολλές ημέρες.

Όταν επανήλθε, αισθανόταν πως η κόρη της είχε σκοτωθεί. «Η Σάφι πέθανε, έτσι;». Ο ίδιος κούνησε καταφατικά το κεφάλι «και αυτό ήταν, αυτό ήταν όλο που ειπώθηκε».

saffieroussos_mother_569_355

Η Λίζα Ρούσσου βρίσκεται ακόμη σε διαδικασία ανάρρωσης μετά από πολλές χειρουργικές επεμβάσεις.

saffieroussos_father

Ο Ανδρέας Ρούσσος ανέφερε επίσης ότι στην οικογένειά του ο ένας στηρίζει τον άλλο. «Λίγο γελάμε, λίγο αστειευόμαστε, λίγο κλαίμε και αγκαλιαζόμαστε και έτσι περνάμε τη μέρα», είπε χαρακτηριστικά.

H αδερφή της

saffieroussos_sister

Περιγράφοντας τη σκηνή έξω από το  Μάντσεστερ Αρένα όταν πήγε να παραλάβει την κόρη του, τη γυναίκα του και τη μεγαλύτερη αδερφή της Σάφι, την 26χρονη Άσλι Μπρόμγουϊτς, ο κ. Ρούσσος είπε ότι είδε την Άσλι να δέχεται τις πρώτες βοήθειες.

Η γυναίκα του και η κόρη του αγνοούνταν. «Ήταν εκεί η αστυνομία. Ήταν ένα χάος. Πανικοβάλλεσαι και ανησυχείς. Δεν ξέρεις τι συμβαίνει». Μετά από έρευνα, έμαθε πως η γυναίκα του είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όμως το κοριτσάκι του δεν υπήρχε πουθενά.

rousos

Τελικά ενημερώθηκε από έναν αστυνομικό πως η κόρη του είχε σκοτωθεί:

«Δεν μπορούσα να το συνειδητοποιήσω. Απλώς καθόμουν εκεί και τον κοιτούσα. Είναι ο χειρότερος εφιάλτης. Δεν ήξερα τι να πω, δεν ήξερα τι να σκεφτώ».

Συγκλονισμένος περιέγραψε την κόρη του ως ένα «εκπληκτικό νεαρό κορίτσι» Είπε ότι η Σάφι έκανε συνέχεια αστεία και ήταν ένας σπουδαίος χαρακτήρας.

Ο 11χρονος αδερφός της

saffieroussos2

Όπως πρόσθεσε, «ήταν πολύ απλά τα πάντα που μπορούσε κανείς να ευχηθεί να είναι ένα κορίτσι. Της άρεσε να χορεύει, η μουσική, η γυμναστική. Εάν ήθελε κάτι, θα το έκανε. Της άρεσε η διασημότητα. Ξέρω ότι θα άρεσε στη Σάφι να κυκλοφορούν φωτογραφίες της και να μιλούν για εκείνη στην τηλεόραση».

saffieroussos1

Ο ίδιος συναντήθηκε με την Αριάνα Γκράντε πριν από τη δεύτερη συναυλία της στο Μάντσεστερ και της είπε ότι δεν πρέπει να λυπάται για ό,τι συνέβη διότι είχε κάνει την κόρη του ευτυχισμένη με τα τραγούδια της. Μάλιστα όπως είπε, νιώθει ευγνώμων που η μικρή του κόρη πρόλαβε και παρακολούθησε όλη τη συναυλία του ινδάλματος της πριν ο βομβιστής αυτοκτονίας της αφαιρέσει τη ζωή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις