Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Υπέγραψε ο Μπουτάρης: Οι ιδιώτες βγαίνουν να μαζέψουν τα σκουπίδια
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπέγραψε ο Μπουτάρης: Οι ιδιώτες βγαίνουν να μαζέψουν τα σκουπίδια

Στους δρόμους της Θεσσαλονίκης βγαίνουν σήμερα τα οχήματα της ιδιωτικής εταιρείας για την αποκομιδή των απορριμμάτων, μετά την απόφαση Γιάννη Μπουτάρη, ενώ οι συμβασιούχοι προειδοποιούν για συνέχιση των κινητοποιήσεων. Θα γίνουν και ψεκασμοί για την αποφυγή μολύνσεων. Η ανάθεση σε ιδιωτική εταιρία προχώρησε χωρίς την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής μετά τις αλλεπάλληλες χθεσινές προσπάθειες από τα […]

4168159

Στους δρόμους της Θεσσαλονίκης βγαίνουν σήμερα τα οχήματα της ιδιωτικής εταιρείας για την αποκομιδή των απορριμμάτων, μετά την απόφαση Γιάννη Μπουτάρη, ενώ οι συμβασιούχοι προειδοποιούν για συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Θα γίνουν και ψεκασμοί για την αποφυγή μολύνσεων.

Η ανάθεση σε ιδιωτική εταιρία προχώρησε χωρίς την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής μετά τις αλλεπάλληλες χθεσινές προσπάθειες από τα μέλη της και της κατάληψης του χώρου όπου συνεδρίαζαν από εργαζόμενους στην καθαριότητα. Προβλέπει την αποκομιδή 1.200 τόνων σκουπιδιών, μέσα σε τρεις ημέρες.

«Η αποκομιδή από ιδιώτη κοστίζει στον δημότη 137 ευρώ τον τόνο, ενώ με τους εργαζόμενους είναι γύρω στα 60 ευρώ» ανέφερε η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσσαλονίκης, Σοφία Εξαδαχτύλου, στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ “Πρακτορείο 104,9Fm”. Σύμφωνα με την κ. Εξαδαχτύλου και σήμερα κυκλοφορούν στους δρόμους δώδεκα απορριμματοφόρα του δήμου με προσωπικό ασφαλείας.

«Βγάζουμε ενισχυμένο προσωπικό ασφαλείας και το πρόσωπο της πόλης άλλαξε με τη δική μας δουλειά» είπε χαρακτηριστικά.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις