Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Οκτακόσιοι πολίτες αναγνώρισαν κλοπιμαία της “συμμορίας των Ρομά” και τα πήραν πίσω
ΕΛΛΑΔΑ

Οκτακόσιοι πολίτες αναγνώρισαν κλοπιμαία της “συμμορίας των Ρομά” και τα πήραν πίσω

Του Πέτρου Καρσιώτη Τέσσερις χιλιάδες πολίτες-θύματα ληστρικών επιθέσεων από εγκληματικές ομάδες πέρασαν την πόρτα της αίθουσας του “κλεμμένου θησαυρού”, που φιλοξενείται στα γραφεία της Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής. Οι άνθρωποι αυτοί, που υποψιάστηκαν και ήλπιζαν να είχαν βρεθεί τα κλοπιμαία των σπιτιών τους ζήτησαν, πήραν σειρά προτεραιότητας και είδαν χιλιάδες κοσμήματα που είχαν βρεθεί τους πρώτους […]

523095_e9de08574c-8af0ace5a8f045eb
Του Πέτρου Καρσιώτη
Τέσσερις χιλιάδες πολίτες-θύματα ληστρικών επιθέσεων από εγκληματικές ομάδες πέρασαν την πόρτα της αίθουσας του “κλεμμένου θησαυρού”, που φιλοξενείται στα γραφεία της Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής.
Οι άνθρωποι αυτοί, που υποψιάστηκαν και ήλπιζαν να είχαν βρεθεί τα κλοπιμαία των σπιτιών τους ζήτησαν, πήραν σειρά προτεραιότητας και είδαν χιλιάδες κοσμήματα που είχαν βρεθεί τους πρώτους μήνες εξάρθρωσης της πολυπλόκαμης συμμορίας των Ρομά.

Οι οκτακόσιοι αναγνώρισαν και πήραν πίσω τα κλοπιμαία

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της Alphafreepress, από τους 4.000 πολίτες που περιεργάστηκαν τα ευρήματα, οι οκτακόσιοι εντόπισαν στην “έκθεση” δικά τους αντικείμενα, είτε κοσμήματα, ρολόγια και ηλεκτρονικές συσκευές, είτε οικογενειακά κειμήλια η απώλεια των οποίων τους στεναχωρούσε περισσότερο από την οικονομική αξία των κλαπέντων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η…έκθεση κλοπιμαίων θα μείνει ανοιχτή για ακόμη δέκα πέντε ημέρες. Όσα  κλοπιμαία τυχόν δεν αναγνωριστούν θα παραδοθούν στο Ταμείο Παρακαταθηκών Και Δανείων.
Τρεις μήνες θα χρειαστούν για να ανοίξει η νέα έκθεση κλοπιμαίων
Σε ό,τι αφορά τα νέα ευρήματα των επτακοσίων κιλών, που βρέθηκαν μέσα σε τριώροφο σπίτι στο Πάτημα Χαλανδρίου στην κατοχή 43χρονου που κατηγορείται για κλεπταποδοχή, θα χρειαστούν ίσως και τρεις μήνες για να ταξινομηθούν και να τεθούν στη διάθεση του κοινού για αναγνώριση.
Από τις συνεχιζόμενες έρευνες, έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη επτά μέλη των συνεργαζόμενων υποομάδων των οκτώ αρχηγών ΡΟΜΑ που χτυπούσαν σε όλη την Αττική.

Ταυτοποιήθηκαν άλλα επτά μέλη των υποομάδων που χτυπούσαν συνεχώς 

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία επτά -7- νέων μελών – κατηγορούμενων στην υπόθεση, οι όποιοι αναζητούνται καθώς επίσης και τα στοιχεία 52χρονου κατηγορουμένου, υπηκόου Τουρκίας, ο οποίος αναφερόταν αρχικά με ελλιπή στοιχεία.
Από όσα έχουν προκύψει έως τώρα οι επί μέρους ομάδες των διαρρηκτών-ληστών, σε αγαστή… συνεργασία των οκτώ αρχηγών Ρομά, εξαπέλυσαν ληστρικές επιθέσεις σε 33 συνοικίες της Αττικής και στη Θεσσαλονίκη.
Ο “χάρτης” των περιοχών όπου άφησε τα ίχνη της η συμμορία των Ρομά
Αναλυτικά ο… χάρτης της δραστηριότητάς τους έχει ως εξής σε ό,τι αφορά τις περιοχές:
Κυψέλη, Ηλιούπολη, Γλυφάδα, Πόρτο Ράφτη, Μαρκόπουλο, Κορωπί, Βάρη, Κερατέα, Σταμάτα, Γέρακας, Αγία Παρασκευή, Άγιος Στέφανος, Λυκόβρυση, Νέα Ιωνία, Νέο Ηράκλειο, Ψυχικό, Κηφισιά, Εκάλη, Νέα Φιλαδέλφεια, Πικέρμι, Σπάτα, Άνοιξη, Ασπρόπυργος, Αιγάλεω, Περιστέρι, Πετρούπολη, Ελευσίνα, Αχαρνές, Άνω Λιόσια, Ίλιον, Κερατσίνι, Άγιος Ιωάννης Ρέντης και η Θεσσαλονίκη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις