Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Σάλος με την απόφαση Μπουτάρη- “Θα μπλοκάρουμε με κάθε τρόπο τη συλλογή σκουπιδιών από ιδιώτες”
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σάλος με την απόφαση Μπουτάρη- “Θα μπλοκάρουμε με κάθε τρόπο τη συλλογή σκουπιδιών από ιδιώτες”

Σάλος έχει ξεσπάσει μετά την απόφαση της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης, να αναθέσει την αποκομιδή των απορριμμάτων σε ιδιώτη, προκειμένου να προστατευτεί η υγεία των πολιτών. Χθες αναρτήθηκε στη Διαύγεια η πρόσκληση ενδιαφέροντος για απευθείας ανάθεση αποκομιδής αστικών απορριμμάτων, προϋπολογισμού 192.000 ευρώ, καθώς η πόλη πνίγεται στα σκουπίδια εξαιτίας της απεργίας των εργαζομένων στους ΟΤΑ. […]

skoupidia (2)

Σάλος έχει ξεσπάσει μετά την απόφαση της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης, να αναθέσει την αποκομιδή των απορριμμάτων σε ιδιώτη, προκειμένου να προστατευτεί η υγεία των πολιτών.

Χθες αναρτήθηκε στη Διαύγεια η πρόσκληση ενδιαφέροντος για απευθείας ανάθεση αποκομιδής αστικών απορριμμάτων, προϋπολογισμού 192.000 ευρώ, καθώς η πόλη πνίγεται στα σκουπίδια εξαιτίας της απεργίας των εργαζομένων στους ΟΤΑ.

Από την πλευρά τους οι συμβασιούχοι δηλώνουν πως θα κάνουν τα πάντα για να μπλοκάρουν τη διαδικασία ανάθεσης της αποκομιδής των σκουπιδιών από ιδιώτες.

Οι εργαζόμενοι, που πραγματοποιούν συγκέντρωση στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων της Πυλαίας, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τουλάχιστον ως την Πέμπτη.

«Ήρθαμε να αποτρέψουμε να μπει ιδιώτης στα απορρίμματα. Καλούμε τον κόσμο να σταθεί δίπλα μας για να κρατήσουμε την αξιοπρέπεια μας. Ζητάμε την άμεση μετατροπή μας σε αορίστου χρόνου. Δεν θα επιτρέψουμε κοινωνικές δομές όπως η καθαριότητα να δοθούν σε ιδιώτες» δήλωσε η αντιπρόεδρος του σωματείου συμβασιούχων Θεσσαλονίκης.

Όπως είπε «θα μπλοκάρουμε τη διαδικασία έστω και προσωρινά γιατί ουδέν μονιμότερο του προσωρινού».

Δεσμεύθηκε, δε, ότι «μόλις μετατραπούν οι συμβάσεις μας την άλλη ημέρα θα πάμε να καθαρίσουμε την πόλη όπως κάνουμε καθημερινά».

Τα σκουπίδια στην πόλη ξεπερνούν τους 1.500 τόνους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις