Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Έκτακτη σύσκεψη για τα σκουπίδια: Τι δεσμεύτηκε ο Πάνος Σκουρλέτης (vid)
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Έκτακτη σύσκεψη για τα σκουπίδια: Τι δεσμεύτηκε ο Πάνος Σκουρλέτης (vid)

Tην ώρα που τα σκουπίδια έχουν «κλείσει» τα πεζοδρόμια και η δυσοσμία είναι ανυπόφορη, η κυβέρνηση αποφάσισε να αντιμετωπίσει την κατάσταση με έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου, που έγινε το βράδυ της Παρασκευής. Μαζί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στη σύσκεψη συμμετείχαν οι συναρμόδιοι υπουργοί Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ολγα Γεροβασίλη και οι αναπληρωτές υπουργοί […]

225283-1498194593

Tην ώρα που τα σκουπίδια έχουν «κλείσει» τα πεζοδρόμια και η δυσοσμία είναι ανυπόφορη, η κυβέρνηση αποφάσισε να αντιμετωπίσει την κατάσταση με έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου, που έγινε το βράδυ της Παρασκευής.

Μαζί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στη σύσκεψη συμμετείχαν οι συναρμόδιοι υπουργοί Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ολγα Γεροβασίλη και οι αναπληρωτές υπουργοί Υγείας Παύλος Πολάκης και Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Ο Πάνος Σκουρλέτης, ανακοίνωσε πως την Δευτέρα θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση ώστε να προκηρυχτεί διαγωνισμός μέσω ΑΣΕΠ για την κάλυψη κενών θέσεων των εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας.

Μέχρι τότε, δεσμεύτηκε, η κυβέρνηση θα συνάψει νέες ολιγόμηνες συμβάσεις των νυν συμβασιούχων μέχρι την οριστική ανάρτηση των πινάκων με τα ονόματα των επιτυχόντων στον διαγωνισμό.

Τέλος, κάλεσε ΠΟΕ-ΟΤΑ να τερματίσουν τις κινητοποιήσεις, και προειδοποίησε πως η κυβέρνηση θα βρεθεί απέναντι σε όσους προωθούν ιδιωτικές εταιρίες αποκομιδής απορριμάτων.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Σκουρλέτη:

«Αποφασίσαμε να καταθέσουμε νομοθετική ρύθμιση τη Δεύτερα για τον διαγωνισμό πρόσληψης μονίμων στην καθαριότητα των Δήμων. Επίσης, θα υπογραφούν νέες συμβάσεις με τους εργαζόμενους μέχρι την ανακοίνωση των προσωρινών πινάκων των επιτυχόντων. Ο διαγωνισμός θα γίνει με ευθύνη του ΑΣΕΠ.

Οσοι πίστευαν ότι στο προσωρινό αδιέξοδο, θα εισβάλουν ιδιωτικές εταιρίες στην καθαριότητα, θα μας βρουν απέναντι τους.

Μετά και την σημερινή εξέλιξη δεν υπάρχει λόγος για κινητοποιήσεις και πρέπει η Ομοσπονδία και η ΚΕΔΕ να συμβάλλουν για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις