Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / “Πού είναι ο Παύλος σου τώρα;”: Ένοχος ο Χρυσαυγίτης που προκάλεσε τη μητέρα του Φύσσα
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

“Πού είναι ο Παύλος σου τώρα;”: Ένοχος ο Χρυσαυγίτης που προκάλεσε τη μητέρα του Φύσσα

O άνδρας που προκάλεσε την μητέρα του Παύλου Φύσσα στη δίκη της Χρυσής Αυγής τον περασμένο Φλεβάρη λέγοντας της “πού είναι τώρα ο Παύλος σου;” κρίθηκε ένοχος για τα αδικήματα της έργω και λόγω εξύβρισης και για προσβολή μνήμης νεκρού, από το Ζ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας. Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε 7 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή, ενώ δεν εκπροσωπείτο από δικηγόρο. […]

ÓïâáñÜ åðåéäüäéá ìÝóá óôçí áßèïõóá ôïõ Åöåôåßïõ ðïõ ãßíåôáé ç äßêç ãéá ôçí ×ñõóÞ ÁõãÞ,ðñïêëÞèçêáí üôáí ìÜñôõñáò ãéá ôçí õðïèåóç ôçò åðßèåóçò óôï óôÝêé ÁÍÔÉÐÏÉÍÁ äÞëùóå ôçí ÜñíçóÞ ôïõ íá êáôáèÝóåé,åðåéäÞ ç áóôõíïìßá äåí åðÝôñåøå ôçí åßóïäï óôçí áßèïõóá ìåëþí áíôéöáóéóôéêþí ïìÜäùí,ìå ðñüöáóç ôçí  ðëçñüôçôá ôùí êáèéóìÜôùí.ÏìÜäá áðü ìÝëç ôçò ×ñõóÞò ÁõãÞò Üñ÷éóáí íá öùíÜæïõí óõíèÞìáôá ðñüò ôçí Üëëç ðëåõñÜ ôïõ áêñïáôçñßïõ êáé êéíÞèçêáí åðéèåôéêÜ ðñüò áõôïýò,êÜðïéïò äå,öþíáîå ðñüò ôçí ìçôÝñá ôïõ ðáýëïõ Öýóóá "ðïõ åßíáé ôþñá ï Ðáýëïò;".×ñåéÜóôçêå ç åðÝìâáóç ôçò áóôõíïìßáò ãéá íá åêêåíùèåß ç áßèïõóá,ç Ýäñá áðïóýñèçêå êáé äéáêüðçêå ç áêñïáìáôéêÞ äéáäéêáóßá,Ôñßôç 14 Öåâñïõáñßïõ 2017(EUROKINISSI/ÔÁÔÉÁÍÁ ÌÐÏËÁÑÇ)

O άνδρας που προκάλεσε την μητέρα του Παύλου Φύσσα στη δίκη της Χρυσής Αυγής τον περασμένο Φλεβάρη λέγοντας της “πού είναι τώρα ο Παύλος σου;” κρίθηκε ένοχος για τα αδικήματα της έργω και λόγω εξύβρισης και για προσβολή μνήμης νεκρού, από το Ζ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας.

Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε 7 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή, ενώ δεν εκπροσωπείτο από δικηγόρο.

Κατά την απολογία του, τόνισε ότι είναι “χριστιανός ορθόδοξος” ενώ ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «κατηγορούν εμάς τους χρυσαυγίτες».

«Όταν άρχισαν οι χειρονομίες, φόρεσα το κασκόλ μου και ξεκίνησα να φεύγω», είπε και ζήτησε να έρθουν κι άλλοι αυτόπτες μάρτυρες να καταθέσουν. Κατέθεσε μάλιστα έφεση.

Η οικογένεια του Παύλου Φύσσα είχε καταθέσει φωτογραφικό υλικό στο δικαστήριο, για την δράση του κατηγορουμένου σε αιμοδοσίες και διανομές τροφίμων της Χρυσής Αυγής.

mana_fyssa1

Η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα, κατέθεσε, κατά την ακροαματική διαδικασία, ότι «οι χειρονομίες του ήταν σεξουαλικού περιεχομένου και χυδαίες. Δεν ήταν το προτεταμένο δάχτυλο, ούτε οι βρισιές, αλλά αυτό το χαιρέκακο πρόσωπό του. Το ευχαριστιόταν εκείνη την ώρα».

«Ήταν ευχαριστημένος για το ότι είμαι σε αυτή τη θέση και ο γιος μου είναι εκεί που είναι» είπε χαρακτηριστικά.

Η κ. Φύσσα είδε φωτογραφίες από τα επεισόδια που είχαν εκτυλιχθεί στη δικαστική αίθουσα κι αναγνώρισε τον κατηγορούμενο, κάτι που επιβεβαίωσε και ο αστυνομικός που διενέργησε την έρευνα για την ταυτοποίηση του δράστη.

nea-athliotita-se-baros-tis-miteras-tou-paulou-fussa.w_hr

«Πήγα στο δικαστήριο όπου είχε συμβεί το περιστατικό, για να διαπιστώσω τις περιγραφές που αναφέρονταν στη μήνυση. Εγώ τον ταυτοποίησα από τις φωτογραφίες και την ταυτότητα που είχε επιδώσει στην είσοδο της αίθουσας. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι είναι αυτός» ανέφερε.

Και ο αδερφός της Μάγδας Φύσσα αναγνώρισε τον κατηγορούμενο, υποστηρίζοντας ότι είχε την πρόθεση «να την πληγώσει, να προσβάλει το παιδί. Σκοπός τους είναι να φύγει αυτή η μάνα από τη δίκη γιατί τους ενοχλεί».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις