Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Υπόθεση Λεμπιδάκη: Το κυνικό μήνυμα των απαγωγέων που έφερε τη δραματική τροπή της ομηρίας
ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Λεμπιδάκη: Το κυνικό μήνυμα των απαγωγέων που έφερε τη δραματική τροπή της ομηρίας

Του Πέτρου Καρσιώτη «Αν δεν βρείτε τα λεφτά, χάσαμε εμείς, χάνετε κι εσείς». Αυτό το, ψυχρό, κυνικό μήνυμα, που έφθασε από τους απαγωγείς στο κινητό στενού συγγενικού προσώπου του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, η τύχη του οποίου αγνοείται πλέον, σηματοδότησε και την λίαν ανησυχητική  εξέλιξη της υπόθεσης απαγωγής του, που βύθισε στην απόγνωση την οικογένειά του. […]

lebidakis_631_355

Του Πέτρου Καρσιώτη

«Αν δεν βρείτε τα λεφτά, χάσαμε εμείς, χάνετε κι εσείς».

Αυτό το, ψυχρό, κυνικό μήνυμα, που έφθασε από τους απαγωγείς στο κινητό στενού συγγενικού προσώπου του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, η τύχη του οποίου αγνοείται πλέον, σηματοδότησε και την λίαν ανησυχητική  εξέλιξη της υπόθεσης απαγωγής του, που βύθισε στην απόγνωση την οικογένειά του.

Το μήνυμα αυτό εστάλη στην οικογένεια Λεμπιδάκη, που προσπαθούσε με υπεράνθρωπες προσπάθειες να συγκεντρώσει λύτρα για την απελευθέρωσή του, πριν από τριάντα τέσσερις ημέρες.

Έκτοτε οι σκληροί κακοποιοί δεν επανήλθαν

Έκτοτε, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, οι απαγωγείς δεν επανήλθαν, ώσπου το πρωί του Σαββάτου η οικογένεια με μια δραματική γραπτή δήλωσή της, ανακοίνωσε το τέλος των διαπραγματεύσεων μετά από ογδόντα εφιαλτικές μέρες, όπως τις χαρακτηρίζει.

Το ψυχρό, κυνικό μήνυμα, που πάγωσε την οικογένεια Λεμπιδάκη και την Αστυνομία, που παρακολουθούσε διακριτικά,  χωρίς να επεμβαίνει,  για ευνόητους λόγους, ήρθε ως απάντηση των σκληρών απαγωγέων σε προηγούμενο μήνυμα της οικογένειας ότι αδυνατεί να συγκεντρώσει το ποσό των εβδομήντα εκατομμυρίων ευρώ, που απαιτούσαν οι απαγωγείς.

apagogi5

Είχαν «πέσει» από τα 100 εκατ. στα 70 εκατ.

Οι πληροφορίες θέλουν να είχαν «πέσει» σ΄ αυτό το ποσό από το αρχικό των 100.000.000 ευρώ που είχαν απαιτήσει στο πρώτο τους μήνυμα, εννέα ημέρες μετά την απαγωγή.

Μετά την απάντησή τους, δεν επικοινώνησαν ξανά.

Συγκλονιστικά στοιχεία της υπόθεσης, αναφέρουν ότι είκοσι ημέρες πριν από το μήνυμα των απαγωγέων, οι σκληροί κακοποιοί είχαν στείλει στοιχείο που αποδείκνυε ότι ο Μιχάλης Λεμπιδάκης ήταν εν ζωή και καλά στην υγεία του.

Στοιχείο που ζητούσε απεγνωσμένα η οικογένειά του.

Το usb-Απόδειξη ζωής του Μιχάλη Λεμπιδάκη την 53η ημέρα ομηρίας

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αδελφός του Μιχάλη Λεμπιδάκη δέχθηκε sms στο κινητό του τηλέφωνο με το οποίο οι απαγωγείς του έλεγαν να μεταβεί σε απόσταση 150 χιλιομέτρων από το σπίτι του, σε όμορο Νομό του Ηρακλείου και ότι σε συγκεκριμένο σημείο θα έβρισκε ένα usb.

Πράγματι μετέβη στο σημείο που έδειξαν και διαπιστώθηκε ότι μιλούσε ο ίδιος ο Μιχάλης Λεμπιδάκης σε ένα video του ενός λεπτού.

«Συνεργαστείτε να τελειώνει η υπόθεση»

Φέρεται να είπε ότι είναι καλά στην υγεία του, να προέτρεψε τους συγγενείς του να συνεργαστούν με τους απαγωγείς για να τελειώνει η υπόθεση.

Επίσης για να πειστεί η οικογένεια ότι το βίντεο ήταν πρόσφατο και ότι ο Μιχάλης Λεμπιδάκης ζει, οι απαγωγείς του είχαν πει να αναφέρει πρόσφατο γεγονός, που είχε δει το φως της δημοσιότητας.

Εκτιμάται ότι η οικογένεια Λεμπιδάκη με τη δραματική επιστολή της που δημοσιοποίησε ζητά ως ύστατη προσπάθεια απόδειξη ζωής του ανθρώπου της από τους απαγωγείς.

Αδύνατη η συγκέντρωση των 70 εκατ. από την οικογένεια

Είναι σαφές σε όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα ότι η οικογένεια Λεμπιδάκη στην Κρήτη διαθέτει μεν περιουσία και ακίνητα, όμως, δεν διαθέτει το ποσό των 70 εκατομμυρίων ευρώ που απαιτούσαν οι απαγωγείς.

277805-620x443

Κι έτσι, αποφασίστηκε ως τελευταίο μέσο «πίεσης» προς αυτούς να γραφτεί η επιστολή που αναφέρει:

Η δραματική ανακοίνωση για το τέλος των διαπραγματεύσεων

«Ύστερα από 80 εφιαλτικές μέρες και παρ’ όλες τις ανθρωπίνως δυνατές προσπάθειες, ο Μιχάλης μας δεν επέστρεψε κοντά μας.

Σήμερα, συμπληρώνονται 53 μέρες χωρίς νέα για την κατάσταση του και η οικογένεια μας βυθίζεται σε απόγνωση.

Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά την κοινωνία του Ηρακλείου, για τη συμπαράσταση και τη διακριτικότητα που έχει επιδείξει όλο αυτό το διάστημα.

Με το πέρας των διαπραγματεύσεων, ευχαριστούμε επίσης την Ελληνική Αστυνομία, η οποία κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες, προκειμένου να επιστρέψει πίσω στην οικογένεια μας ο Μιχάλης.

Στις δύσκολες αυτές στιγμές, παρακαλούμε όλους να διατηρήσουν την ίδια διακριτική στάση, για να μην επιβαρύνεται περαιτέρω η ψυχολογική μας κατάσταση.

Οικογένεια Μιχάλη Λεμπιδάκη»

Το χρονικό της απαγωγής του 54χρονου επιχειρηματία έξω από το Ηράκλειο

Η απαγωγή  του Μιχάλη Λεμπιδάκη έγινε το απόγευμα της Πέμπτης 30 Μαρτίου, και ενώ ο 54χρονος επιχειρηματίας βρισκόταν καθ’ οδόν από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου προς τα Καλέσσα – ένα οικισμό έξω από την πόλη, όπου διαμένει.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις