Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Δεκεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / “Πονοκέφαλος” τα εκκαθαριστικά για τους μισθωτούς με μπλοκάκι
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

“Πονοκέφαλος” τα εκκαθαριστικά για τους μισθωτούς με μπλοκάκι

Δεν γλιτώνει κανείς από την σαρωτική φορολογία, την ώρα που στο Μαξίμου μιλούν για επιτυχίες και για ανάπτυξη. Οι Έλληνες πληρώνουν όλο και περισσότερα και αγωνιούν για το τι θα ξημερώσει. Αυτή τη φορά, η «καμπάνα» χτυπά για τα εκκαθαριστικά των φορολογικών δηλώσεων των εκατοντάδων χιλιάδων μισθωτών που έχουν εισόδημα και από ελεύθερα επαγγέλματα. Τεράστιες […]

f96d5afed7ac54e2e34c4fa110f43823_XL

Δεν γλιτώνει κανείς από την σαρωτική φορολογία, την ώρα που στο Μαξίμου μιλούν για επιτυχίες και για ανάπτυξη.

Οι Έλληνες πληρώνουν όλο και περισσότερα και αγωνιούν για το τι θα ξημερώσει.

Αυτή τη φορά, η «καμπάνα» χτυπά για τα εκκαθαριστικά των φορολογικών δηλώσεων των εκατοντάδων χιλιάδων μισθωτών που έχουν εισόδημα και από ελεύθερα επαγγέλματα.

Τεράστιες θα είναι και οι επιβαρύνσεις για τους ελεύθερους επαγγελματίες με εισοδήματα άνω των 20.000 ευρώ.

Για την πρώτη κατηγορία, ο φόρος του 2016 είναι έως και κατά 40% υψηλότερος σε σχέση με το 2015, λόγω των αλλαγών στις κλίμακες φορολογίας εισοδήματος και εισφοράς αλληλεγγύης.

Ενώ για το 2015 ο φόρος υπολογιζόταν με διαφορετική κλίμακα για το κάθε εισόδημα, για το 2016 τα δύο εισοδήματα (από μισθωτές υπηρεσίες και ελεύθερο επάγγελμα) αθροίζονται και φορολογούνται με ενιαία κλίμακα και υψηλότερο συντελεστή το 45%.

Για παράδειγμα φορολογούμενος με εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες ύψους 20.000 ευρώ και από το ελεύθερο επάγγελμα 25.000 ευρώ καλείται να πληρώσει στην εφορία το ποσό των 12.851 ευρώ, όταν για τα ίδια εισοδήματα είχε καταβάλει πέρυσι 9.380 ευρώ.

Δηλαδή το ποσοστό αύξησης ανέρχεται σε πάνω από 37%.

Όσοι φορολογούμενοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους μπορούν να πληρώσουν τον φόρο που προκύπτει με πιστωτική κάρτα σε έως και 12 άτοκες δόσεις, ενώ υπάρχει και η λύση της μόνιμης ρύθμισης του υπουργείου Οικονομικών σε 12 δόσεις, με επιτόκιο όμως 8,76%.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις