Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Reuters: “Είναι σχεδόν σίγουρο πως θα υπάρξει συμβιβασμός για την Ελλάδα την Πέμπτη”
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Reuters: “Είναι σχεδόν σίγουρο πως θα υπάρξει συμβιβασμός για την Ελλάδα την Πέμπτη”

Για συμβιβασμό για το ελληνικό ζήτημα στο Eurogroup της Πέμπτης κάνει λόγο το Reuters. Επικαλούμενο αξιωματούχους που γνωρίζουν πολύ καλά την πορεία των διαπραγματεύσεων, το διεθνές πρακτορείο υποστηρίζει ότι Ευρώπη και ΔΝΤ θα συμφωνήσουν με αποτέλεσμα να ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση δόσεων αλλά και να μετατεθεί αργότερα το ζήτημα του χρέους. «Όλοι πιστεύουν ότι […]

βαρουφ1482317771-1400x700

Για συμβιβασμό για το ελληνικό ζήτημα στο Eurogroup της Πέμπτης κάνει λόγο το Reuters.

Επικαλούμενο αξιωματούχους που γνωρίζουν πολύ καλά την πορεία των διαπραγματεύσεων, το διεθνές πρακτορείο υποστηρίζει ότι Ευρώπη και ΔΝΤ θα συμφωνήσουν με αποτέλεσμα να ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση δόσεων αλλά και να μετατεθεί αργότερα το ζήτημα του χρέους.

«Όλοι πιστεύουν ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να καταλήξουμε με τη λύση που πρότεινε η Λαγκάρντ» δήλωσε ένας εκ των αξιωματούχων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η πρόταση της Λαγκάρντ είναι η συμμετοχή του Ταμείου στο πρόγραμμα δίχως χρήματα μέχρι να αποσαφηνιστεί από την Ευρωζώνη η ελάφρυνση χρέους που θα δοθεί στην Ελλάδα.

«Μένει να επιβεβαιωθεί πότε ακριβώς θα γίνει αυτό» εξηγεί ο αξιωματούχος.

Τέλος, το Reuters σημειώνει πως αν επιτευχθεί ο συμβιβασμός, η Ελλάδα θα μπορούσε να λάβει από τον ESM κεφάλαια 7,4-8 δισ. ευρώ, για να καλύψει τις αποπληρωμές χρέους του επόμενου μήνα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις