Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Πρωταθλητής Ελλάδας ο Παναθηναϊκός! (pics-vid)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρωταθλητής Ελλάδας ο Παναθηναϊκός! (pics-vid)

Όπως και το 1999, έτσι και τώρα ο Παναθηναϊκός νίκησε στον 5ο τελικό των play off τον Ολυμπιακό μέσα στο ΣΕΦ, με 66-51 και πανηγύρισε τον 35ο τίτλο στην Ιστορία του. Οι «πράσινοι» που έχασαν τα δύο πρώτα ματς στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στα τελευταία λεπτά, στον πέμπτο και καθοριστικό αγώνα πήραν αυτό που δικαιούνταν […]

panatha

Όπως και το 1999, έτσι και τώρα ο Παναθηναϊκός νίκησε στον 5ο τελικό των play off τον Ολυμπιακό μέσα στο ΣΕΦ, με 66-51 και πανηγύρισε τον 35ο τίτλο στην Ιστορία του.

Οι «πράσινοι» που έχασαν τα δύο πρώτα ματς στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στα τελευταία λεπτά, στον πέμπτο και καθοριστικό αγώνα πήραν αυτό που δικαιούνταν στον καταληκτικό αγώνα και με 3-2 νίκες επέστρεψαν στην κορυφή της Α1 μετά από 2 χρόνια.

Παρόλα αυτά, υπήρξε διακοπή στο 1.56 πριν το τέλος του, μετά τις φωτοβολίδες και τα καπνογόνα που έπεσαν στον αγωνιστικό χώρο και προς τον πάγκο του Παναθηναϊκού.

JAMES

Με εντολή τους εκκενώθηκε το γήπεδο και το ματς τελείωσε με τους «πράσινους» να πανηγυρίζουν το νταμπλ, καθώς είχαν κατακτήσει και το κύπελλο.

Ο προπονητής των Πειραιωτών είπε στην Συνέντευξη Τύπου: «Είναι μια δύσκολη στιγμή για εμάς γιατί χάσαμε το πρωτάθλημα στην έδρα μας. Είναι μια στιγμή που δεν θέλαμε να τη ζήσουμε. Θέλαμε να είμαστε εμείς οι νικητές. Φάνηκε ότι δεν μπορούσαμε. Ενεργειακά ήμασταν άδειοι, ενώ το θέλαμε πολύ. Μπήκαμε καλά, παίξαμε καλά. Όταν όμως δεν πήγαινε κάτι καλά στην συνέχεια, χάναμε την συγκέντρωσή μας. Δεν είχαμε πνευματική ετοιμότητα.

BASKET LEAGUE / ÔÅËÉÊÏÓ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) A4EAB07C0E3D4B87282AFDA52DF4450C

Κάναμε μια προσπάθεια από τους 20 πόντους στους 11, όμως κι εκεί μια δυο στιγμές αδράνειας δώσανε καλάθια στον Παναθηναϊκό και χάθηκε το ματς.

Είμαστε πικραμένοι όλοι, γιατί η πορεία μας δεν ήταν ανάλογη με το πως τελείωσε η χρονιά. Ο Ολυμπιακός ήταν πρώτος από την αρχή στην Ελλάδα, αλλά και στη Ευρώπη ήταν στις πρώτες θέσεις.

Η νέα μορφή της Euroleague μας κόστισε… Πήγαμε καλά, όμως μας κόστισε σε ενέργεια, αλλά και πνευματικά. Ήταν μια χρονιά που θα μας βοηθήσει να δουλέψουμε να χτίσουμε την ομάδα πιο σωστά. Όλη την χρονιά είχαμε μια σταθερή πορεία, ο Ολυμπιακός έπαιζε καλό κι ελκυστικό μπάσκετ, που άρεσε στον κόσμο, που έφτασε στον τελικό της Euroleague, αλλά σωρευτικά κόστισαν στο τέλος. Δεν είναι δικαιολογίες, αλλά είναι η πραγματικότητα αυτή. Από την αρχή της σειράς με την Εφές μέχρι τώρα, παίξαμε 12 νοκ άουτ παιχνίδια, σε διάστημα 2 μηνών! Κάθε ματς ήταν τελικός για εμάς!

1701451 44_19

Ο Ολυμπιακός δεν ξεκίνησε νωθρά κι έκανε ένα πυροτέχνημα, ένα “μπραφ” στο τέλος. Ήταν μια ομάδα που έπαιξε σταθερά καλό μπάσκετ, απλά δεν άντεξε μέχρι το τέλος. Συγγνώμη από όλο τον κόσμο του Ολυμπιακού. Να τους δώσω την υπόσχεση ότι αυτή η ήττα θα μας κάνει πιο δυνατούς. Η ομάδα έχει κερδίσει τίτλους και καταξίωση στην Ευρώπη και στην Ελλάδα.

Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα».

Πασκουάλ: «Ήταν δύσκολο να ανασυγκροτηθούμε, αλλά τα καταφέραμε»

Ο Τσάβι Πασκουάλ είναι περήφανος για τους παίκτες του που έκλεισαν με τον ιδανικότερο τρόπο μία άσχημη σεζόν και τόνισε πως όλη η Παναθηναϊκή οικογένεια είναι χαρούμενη.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού ανέφερε αρχικά μετά την κατάκτηση του τίτλου: «Καταρχάς είμαστε σίγουρα χαρούμενοι μετά από αυτή την νίκη. Είμαι πολύ χαρούμενος για τους οπαδούς του Παναθηναϊκού. Παίξαμε ένα καταπληκτικό παιχνίδι και πιστεύω πως όλη η οικογένεια του Παναθηναϊκού είναι πολύ χαρούμενη σήμερα. Δεύτερον είμαι πολύ περήφανος για τους παίκτες, γιατί είχαμε μια άσχημη σεζόν, δουλέψαμε πολύ όλη την χρονιά. Είχαμε μια κακή στιγμή στην Ευρωλίγκα. Αλλά πήραμε το Κύπελλο και το Πρωτάθλημα. Συγχαρητήρια και μπράβο σε όλο το σταφ του Παναθηναϊκού. Θεωρώ πως τους κάναμε όλους χαρούμενους. Ξέρω πολύ καλά πως είναι να χάνεις και να κερδίζεις…

Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για όλη την σεζόν, έκαναν εξαιρετική πορεία, έπαιξαν υπέροχα, αλλά στο τέλος μόνο ένας κερδίζει. Tα πρώτα 5-6 λεπτά ο Ολυμπιακός έπαιξε καλύτερα από εμάς, αλλά μετά εμείς γίναμε καλύτεροι, λεπτό το λεπτό, παίξαμε καλύτερα στην άμυνα, αλλά και στην επίθεση κι έτσι ήρθε ο τρόπος με τον οποίο τελείωσε το ματς».

Για το αν είχε και Plan B, σε περίπτωση που έμπαιναν τα τρίποντα του Ολυμπιακού: «Είχαμε διαφορετικές εκδοχές στο μυαλό μας για το ματς, ανάλογα το πως θα πήγαινε. Είχα κι άλλο πλάνο στο μυαλό μου, αν ήταν εύστοχα τα τρίποντα του Ολυμπιακού, αλλά δεν θα σας το πω, το ματς τώρα έχει τελειώσει. 

sfairo_1

Πάντα έχουμε κι άλλα πλάνα κι εγώ και οι συνεργάτες μου σε όλα τα ματς».

Για τον αποκλεισμό και την συσπείρωση της ομάδας: «Σαν προπονητής γνωρίζω πως όλα είναι δύσκολα. Χάσαμε στα προημιτελικά, γιατί παίξαμε με μια καλύτερη ομάδα από εμάς, η οποία πήρε και το ευρωπαϊκο τρόπαιο στην συνέχεια. Άρα αυτό δείχνει και τι καταφέραμε. Τελειώσαμε 4οι στην κανονική περίοδο της Euroleague. Προσπαθήσαμε να ανασυγκροτηθούμε ξανά, αν και κάποιες φορές ήταν δύσκολο. Τα φέραμε όλα εις πέρας, όμως, κι έτσι φτάσαμε ως εδώ».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις