Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Ακόμα και με ανιχνευτές μετάλλων ψάχνουν το πιστόλι που σκότωσε τον άτυχο Μάριο
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακόμα και με ανιχνευτές μετάλλων ψάχνουν το πιστόλι που σκότωσε τον άτυχο Μάριο

Του Πέτρου Καρσιώτη Ακόμη και με ανιχνευτές μετάλλων, ψάχνουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής κάθε πιθανό και απίθανο σημείο στο οποίο, αυτός που έριξε το βράδυ της Πέμπτης τη μοιραία σφαίρα για τη ζωή του 11χρονου Μάριου στο Μενίδι, μπορεί να έχει κρύψει. Με δεδομένο ότι οι αστυνομικοί που χειρίζονται τις έρευνες για να φθάσουν […]

88_50_6

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ακόμη και με ανιχνευτές μετάλλων, ψάχνουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής κάθε πιθανό και απίθανο σημείο στο οποίο, αυτός που έριξε το βράδυ της Πέμπτης τη μοιραία σφαίρα για τη ζωή του 11χρονου Μάριου στο Μενίδι, μπορεί να έχει κρύψει.

Με δεδομένο ότι οι αστυνομικοί που χειρίζονται τις έρευνες για να φθάσουν με αδιάσειστα στοιχεία στον πιστολέρο, έχουν στην κατοχή τους τη βολίδα από το πιστόλι των 9mm,  από το οποίο ρίχτηκε ο πυροβολισμός, η ανεύρεση του όπλου θεωρείται κομβικό στοιχείο για τον εντοπισμό του δράστη.

Θέλουν να το βρουν για να μπορέσουν να αποδείξουν

Μόνο αν το βρουν θα μπορέσουν να αποδείξουν στα εγκληματολογικά εργαστήρια ότι η μοιραία σφαίρα ρίχτηκε από αυτό το όπλο.

Για το λόγο αυτό οι έρευνες συνεχίζονται μεν σε μια μεγάλη ακτίνα γύρω από το 6ο Δημοτικό Σχολείο Μενιδίου όπου γράφτηκε η τραγωδία, αλλά με άλλες ομάδες αστυνομικών επεκτείνονται και εκτός ορίων Μενιδίου.

Έρευνες σε υπόγειους αγωγούς ομβρίων υδάτων, σε κάδους, σε χωματερές και σε άλλους καταυλισμούς

Έχει δοθεί εντολή να ερευνηθούν μεγάλοι κάδοι σκουπιδιών, υπόγειοι αγωγοί ομβρίων υδάτων, χωματερές, αλλά και καταυλισμοί σε άλλες περιοχές προκειμένου να βρεθεί το πιστόλι.

Επίσης, αναμένεται με αγωνία από τα εγκληματολογικά εργαστήρια η σύγκριση της βολίδας, που έπληξε το μικρό Μάριο-Δημήτρη με βολίδες που έχουν βρεθεί σε σπίτια, αυλές και οικόπεδα, στη διάρκεια των ερευνών.

593ba560cd3a1849fd73c3e2

Οδηγείται στο αυτόφωρο ο 23χρονος για άσκοπους πυροβολισμούς

Σε ό,τι αφορά τον 23χρονο, ο οποίος ομολόγησε ότι το βράδυ της περασμένης Πέμπτης πυροβόλησε στον αέρα για να γιορτάσει την μη προφυλάκιση συγγενικών του προσώπων, οδηγείται τη Δευτέρα στο Αυτόφωρο με την κατηγορία των άσκοπων πυροβολισμών.

Ο ίδιος ομολόγησε μεν ότι πυροβόλησε, αλλά υποστήριξε ότι το έκανε δυο φορές με κυνηγετική καραμπίνα.

Μυστήριο με την κατάληξη του κυνηγετικού όπλου

Όταν του ζητήθηκε να παραδώσει το κυνηγετικό όπλο δήλωσε άγνοια για το που βρίσκεται και ποιος μπορεί να το πήρε από το σπίτι.

Μαζί του είχαν συλληφθεί ο πατέρας του και ένας εξάδελφός του για οπλοκατοχή με δεδομένο ότι στην κατοχή τους βρέθηκαν κάλυκες από πυροβόλα όπλα.

Οι αστυνομικοί που μετέχουν στις έρευνες έχουν καταλήξει ότι ο μοιραίος πυροβολισμός υπό γωνία ρίχτηκε από απόσταση τουλάχιστον πεντακοσίων μέτρων από το σχολείο.

Καθώς γνωρίζουν το πώς τραυμάτισε το παιδί στη θέση που βρισκόταν έχουν καταλήξει και στο ευρύτερο σημείο από το οποίο ρίχτηκε.

menidi_mat-696x379

Κάποιοι πρόλαβαν να εξαφανιστούν

Όμως, το πρωί της Πέμπτης, όταν γινόταν γνωστή η τραγική κατάληξη για το παιδί αλλά και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του-στην αρχή θεωρήθηκαν παθολογικά τα αίτια- κάποιοι στην περιοχή πρόλαβαν να εξαφανιστούν.

Και όχι μόνο αυτό. Πήραν προφανώς μαζί τους πέρα από το επίμαχο πιστόλι και άλλα όπλα που έκρυβαν.

Ο εντοπισμός αυτών των ατόμων είναι  μια ακόμη προτεραιότητα για τους αστυνομικούς.

Ίσως φοβήθηκαν και για άλλους λόγους την έρευνα

Μια εξήγηση των εξαφανίσεων είναι ότι τα άτομα αυτά ίσως φοβήθηκαν και για άλλους λόγους τους ελέγχους, κάτι που μένει να διαπιστωθεί.

 

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις