Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Εξαρθρώνεται συμμορία- τρόμος 17 μελών που διέπραττε διαρρήξεις… παντού!
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξαρθρώνεται συμμορία- τρόμος 17 μελών που διέπραττε διαρρήξεις… παντού!

Του Πέτρου Καρσιώτη Συμμορία που αποτελείτο από… δέκα έξι  Αλβανούς(!) και έναν Έλληνα και η οποία είχε γίνει φόβος και τρόμος ανήλικων παιδιών, αλλά και ιδιοκτητών σπιτιών, καταστημάτων, αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών, εξαρθρώνεται από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αθηνών. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση συνελήφθησαν, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Καλλιθέας, στην ίδια περιοχή, πέντε υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας από […]

d876363fca4674421fe8c7914950297f_XL

Του Πέτρου Καρσιώτη

Συμμορία που αποτελείτο από… δέκα έξι  Αλβανούς(!) και έναν Έλληνα και η οποία είχε γίνει φόβος και τρόμος ανήλικων παιδιών, αλλά και ιδιοκτητών σπιτιών, καταστημάτων, αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών, εξαρθρώνεται από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αθηνών.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση συνελήφθησαν, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Καλλιθέας, στην ίδια περιοχή, πέντε υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας από 22 έως 33 ετών, ενώ ταυτοποιήθηκαν δώδεκα ακόμη συνεργοί τους και συγκεκριμένα, 18χρονος ημεδαπός,  έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης και έντεκα επίσης  υπήκοοι Αλβανίας που αναζητούνται.

Κάθε φορά χτυπούσαν με διαφορετική σύνθεση

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα και ενεργώντας κάθε φορά με διαφορετική σύνθεση, και  διέπρατταν ληστείες σε βάρος ανήλικων, κυρίως, καθώς και κλοπές από διαμερίσματα, καταστήματα, αυτοκίνητα και δίκυκλα.

Για τον εντοπισμό τους είχε συσταθεί ειδική ομάδα αστυνομικών, η οποία είχε αναλάβει τη συλλογή και αξιοποίηση στοιχείων και τη διενέργεια περιπολιών στις περιοχές όπου δρούσαν τα μέλη της οργάνωσης.

Στο πλαίσιο επισταμένων αναζητήσεων στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, εντοπίστηκαν στην Καλλιθέα  οι πέντε και προσήχθησαν στην Ασφάλεια Αθηνών.

Ξεπερνά τις 70.000 ευρώ η λεία της πολυμελούς ομάδας

Από την πολύμηνη έρευνα και προανάκριση, την ανάλυση του τρόπου δράσης (modus operandi) της εγκληματικής οργάνωσης και την αξιοποίηση κι άλλων στοιχείων,  προέκυψε ότι οι συλληφθέντες ενέχονται σε σαράντα μία  περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων και ληστειών, ενώ το συνολικό οικονομικό όφελος που αποκόμισαν ξεπερνά τις 70.000 ευρώ.

Παραπέμφθηκαν στην ανακρίτρια Αθηνών

Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους  δικογραφία, οδηγήθηκαν στον  Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για διενέργεια κυρίας ανάκρισης στην 2η Τακτική Ανακρίτρια Αθηνών.

Οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση παρόμοιων περιπτώσεων και τον εντοπισμό των υπόλοιπων  μελών της ομάδας.

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις