Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Εξαρθρώνεται εγκληματική συμμορία που ξάφριζε σπίτια και πρατήρια καυσίμων
ΕΛΛΑΔΑ

Εξαρθρώνεται εγκληματική συμμορία που ξάφριζε σπίτια και πρατήρια καυσίμων

Tου Πέτρου Καρσιώτη Στην εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας που διέπραττε ληστείες σε σπίτια και σε πρατήρια υγρών καυσίμων στην Ανατολική Αττική, προχωρούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής και της Ραφήνας. Ήδη σε επιχείρηση συνελήφθη  29χρονος Αλβανός,  μέλος  της εγκληματικής οργάνωσης, που διέπραττε ληστείες κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση. Από την μέχρι τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί […]

ΕΛΑΣ

Tου Πέτρου Καρσιώτη

Στην εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας που διέπραττε ληστείες σε σπίτια και σε πρατήρια υγρών καυσίμων στην Ανατολική Αττική, προχωρούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής και της Ραφήνας.

Ήδη σε επιχείρηση συνελήφθη  29χρονος Αλβανός,  μέλος  της εγκληματικής οργάνωσης, που διέπραττε ληστείες κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Από την μέχρι τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί δύο  περιπτώσεις ληστειών που έγιναν τον προηγούμενο μήνα σε οικίες και μια περίπτωση σε πρατήριο υγρών καυσίμων, σε περιοχές της Ανατολικής Αττικής.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες είχαν συγκροτήσει δομημένη με διακριτικούς ρόλους και διαρκή δράση εγκληματική ομάδα, η οποία διέπραττε ληστείες σε οικίες και πρατήρια υγρών καυσίμων, κυρίως σε περιοχές της Ανατολικής Αττικής.

Ξήλωναν τα συστήματα καταγραφής των καμερών

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της σπείρας χρησιμοποιούσαν οχήματα τα οποία ενοικίαζαν από ιδιωτική εταιρία, ενώ κάλυπταν τα χαρακτηριστικά τους και προέβαιναν στην αποσύνδεση συστημάτων καταγραφής (κάμερες καταγραφής) με σκοπό την αποφυγή της ταυτοποίησης και σύλληψής τους.

Δρούσαν σε ομάδες δύο η τριών ατόμων και προσέγγιζαν τους στόχους τους βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες.

Υποχρέωναν τους  ενοίκους να τους οδηγήσουν μέσα στα σπίτια

Αιφνιδίαζαν και ακινητοποιούσαν τους ενοίκους με την απειλή όπλων και τους υποχρέωναν να τους οδηγήσουν στο εσωτερικό αυτών.

Ακολούθως, προέβαιναν σε έρευνα και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα και άλλα τιμαλφή, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις διέφυγαν κλέβοντας τα αυτοκίνητα των θυμάτων.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 29χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα μαχαίρι, δύο φυσίγγια κυνηγετικού όπλου και κάλυκας πυροβόλου όπλου.

Πρώην έγκλειστος των φυλακών ο 29χρονος για τα ίδια αδικήματα

Ο δράστης, πρώην έγκλειστος των φυλακών και σεσημασμένος για τα ίδια αδικήματα, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, όπου παραπέμφθηκε σε τακτική ανάκριση και κρίθηκε προφυλακιστέος.

Η έρευνα για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των υπόλοιπων μελών της οργάνωσης συνεχίζεται.

Όπως συνεχίζεται και η έρευνα για τη συμμετοχή τους σε άλλες ληστρικές εισβολές, κάτι που θεωρείται βέβαιο.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις