Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Στυγνός εκβιασμός από Βερολίνο: “Κόψτε τις… μαγκιές, αλλιώς θα ζήσετε τον εφιάλτη του ’15”
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Στυγνός εκβιασμός από Βερολίνο: “Κόψτε τις… μαγκιές, αλλιώς θα ζήσετε τον εφιάλτη του ’15”

Λίγες ώρες μετά την αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου στις δηλώσεις Σόιμπλε και τις υποδείξεις του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών πρέπει να εργαστεί για την εξεύρεση λύσης στο Eurogroup,  το Βερολίνο προειδοποίησε την ελληνική κυβέρνηση να κόψει τις… «μαγκιές». Στην πραγματικότητα οι Βρυξέλλες προειδοποίησαν ή και απείλησαν την Αθήνα.. Αν επιλέξει η Ελλάδα την […]

Front view of the Reichstag, Berlin, Germany

Λίγες ώρες μετά την αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου στις δηλώσεις Σόιμπλε και τις υποδείξεις του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών πρέπει να εργαστεί για την εξεύρεση λύσης στο Eurogroup,  το Βερολίνο προειδοποίησε την ελληνική κυβέρνηση να κόψει τις… «μαγκιές».

Στην πραγματικότητα οι Βρυξέλλες προειδοποίησαν ή και απείλησαν την Αθήνα.. Αν επιλέξει η Ελλάδα την σύγκρουση, ο εφιάλτης του 2015 θα έρθει ξανά.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1, Παντελής Βαλασόπουλος, κυβερνητικός αξιωματούχος της Γερμανίας έλεγε σήμερα ότι «δεν μπορεί να υπάρξει λύση για το χρέος όπως εκείνη που επιθυμεί η Ελλάδα αυτή τη στιγμή, δεν θα υπάρξουν συγκεκριμένοι αριθμοί».

Και προειδοποιούσε με νόημα: «Χρειάζεται προσοχή από την Αθήνα για να μην επαναληφθούν καταστάσεις του 2015. Αν η Ελλάδα αποφασίσει τη σύγκρουση, τότε θα χάσει».

German Minister of Finance Wolfgang Schaeuble arrives to a news conference after a meeting of the Stability Council at the Ministry of Finance in Berlin, Germany on December 12, 2016. (Photo by Emmanuele Contini/NurPhoto via Getty Images)

Οι New York Times, σε editorial, έριξαν τις ευθύνες στον Γερμανό ΥΠΟΙΚ αλλά και το σύνολο των Ευρωπαίων εταίρων, γράφοντας χαρακτηριστικά:

«Σχεδόν για μια δεκαετία, η Ελλάδα υπέφερε υπό το βάρος ενός ασφυκτικού χρέους, το οποίο τώρα ανέρχεται σε περισσότερα από 300 δισεκατομμύρια ευρώ, ή σχεδόν το διπλάσιο του ΑΕΠ της. Κύματα μέτρων λιτότητας ελήφθησαν για να ικανοποιηθούν οι δανειστές της, τα οποία προκάλεσαν τεράστια μεγάλη ταλαιπωρία: Περισσότερο από το ένα τέταρτο των Ελλήνων είναι άνεργοι, και ζωτικές υπηρεσίες όπως η Υγεία και οι Μεταφορές υπολειτουργούν. Η οικονομία είναι σε ύφεση, και δεν υπάρχει πρακτικά κανένας τρόπος να ξεφύγει η Ελλάδα από το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει».

Και προστίθεται: «Στις 18 Μαΐου, η ελληνική Βουλή υπάκουα πέρασε ένα νέο γύρο μέτρων λιτότητας, περιλαμβανομένων αυξήσεων στους φόρους και νέων περικοπών στις συντάξεις. Και πάλι, οι δανειστές της Ελλάδας συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες την περασμένη εβδομάδα και απέτυχαν ντροπιαστικά στο να συμφωνήσουν στους όρους που θα επέτρεπαν την εκταμίευση της δόσης ύψους επτά δισεκατομμυρίων ευρώ που χρειάζεται η Ελλάδα, ώστε να αποφύγει τη χρεοκοπία».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις