Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Στο Πειρατικό του Κάπταιν Σπάροου, με προβλέψιμο σενάριο…
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στο Πειρατικό του Κάπταιν Σπάροου, με προβλέψιμο σενάριο…

του Μίμη Νάτσιου                                                                                          «Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Η εκδίκηση του Σαλαζάρ» Ο Κάπταιν Τζακ Σπάροου (Johny Depp) είναι σε κακό χάλι. Κυκλοφορεί μεθυσμένος, ενώ έχει χάσει το πλοίο του, τον σεβασμό του πληρώματος και την καλή του τύχη του. Μαζί με μια νεαρή επιστήμονα και τον Τέρνερ τζούνιορ καταλήγουν σε ένα καράβι αναζητώντας, ο καθένας […]

piratesdepp

του Μίμη Νάτσιου                                                                                         

«Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Η εκδίκηση του Σαλαζάρ»

Ο Κάπταιν Τζακ Σπάροου (Johny Depp) είναι σε κακό χάλι. Κυκλοφορεί μεθυσμένος, ενώ έχει χάσει το πλοίο του, τον σεβασμό του πληρώματος και την καλή του τύχη του. Μαζί με μια νεαρή επιστήμονα και τον Τέρνερ τζούνιορ καταλήγουν σε ένα καράβι αναζητώντας, ο καθένας για τους δικούς του λόγους την τρίαινα του Θεού Ποσειδώνα. Τους καταδιώκει το πλοίο-φάντασμα του Σαλαζάρ (Javier Bardem), ο οποίος μάχεται για να επιστρέψει στη ζωή και για να πάρει εκδίκηση από τον Τζακ. Μαζί με τον Σαλαζάρ είναι και ο αιώνιος αντίπαλος του Σπάροου, ο Κάπταιν Μπαρμπόσα (Geoffrey Rush).

Πέντε χρόνια μετά το «Σε Άγνωστα Νερά» οι Πειρατές της Καραϊβικής επιστρέφουν. Η εικόνα του franchise που φθάνει στις πέντε ταινίες ήταν παρόμοια με αυτή του Σπάροου στην αρχή της ταινίας. Πολλοί πίστεψαν ότι παλιοπαρέα δεν θα ξανασαλπάρει και ότι έχει χάσει κάθε δυνατότητα να πετύχει πλέον κάτι απρόβλεπτο. Η «Εκδίκηση του Σαλαζάρ» αποδεικνύει ότι, ακόμη και αν το σενάριο είναι πλήρως προβλέψιμο, οι Πειρατές μπορούν βρουν τον τρόπο για να κάνουν αρκετά ακόμη ταξίδια.

Για τους φανατικούς των Πειρατών είναι άλλη μια απολαυστική ταινία, άλλη μια πίστα στο video game με τα γνωστά εφέ, τις γνωστές δολοφονικές ατάκες του Τζακ και το φοβερό σκηνικό των νησιών και των θαλασσών της Καραϊβικής, που εσχάτως κάνει θραύση και στην τηλεόραση (βλ. Survivor). Έστω και αν η ταινία αυτή τη φορά γυρίστηκε στην Αυστραλία. Επιπλέον, μαθαίνουμε ότι ο νεαρός Τζακ εξελίχθηκε κάποτε σε καπετάνιο πειρατικού, διαδεχόμενος τον θείο του, τον οποίον υποδύεται ο Paul McCartney.

Για όλους τους υπόλοιπους θεατές έχουμε μια σειρά από καινοτομίες. Η πρώτη είναι η αλλαγή σκηνοθέτη, μετά τον Verbinski των 3 πρώτων ταινιών και τον Marshall, n σκηνοθεσία περνά στο δίδυμο του «Kon Tiki», της ταινίας, η οποία εντυπωσίασε το 2013. Οι Νορβηγοί Ronning και Sandberg παίρνουν την σκυτάλη και τα καταφέρνουν πολύ καλύτερα από τον προκάτοχό τους, καθώς παίζουν με τις κανόνες του franchise και τα εφέ, αλλά πετυχαίνουν μια ομαλή ροή της ταινίας, που είναι η συντομότερη της σειράς.

Οι δύο νέοι πρωταγωνιστές (Brenton Thwaites, Kaya Scodelario) επίσης δίνουν μια φρεσκάδα, αλλά η μεγάλη προσθήκη της ταινίας είναι ο Javier Bardem  στον ρόλο του φαντάσματος του Ισπανού Ναυάρχου που αναζητά την τρίαινα, αλλά και την εκδίκηση από τον Σπάροου. Ο Johny Depp σε έναν ρόλο που λατρεύει να παίζει εμφανίζεται κυνικός και ψυχρός, καθώς τον ρόλο του ευαίσθητου έχει σε αυτή την ταινία, ο αντίπαλος του Μπαρμπόσα (Geoffrey Rush).

Η τρίαινα του Ποσειδώνα λύνει όλα τα μάγια της θάλασσας και έτσι στο τέλος της ταινίας επανεμφανίζονται οι παλιοί πρωταγωνιστές (Orlando Bloom, Keira Knightley) κλείνοντας το μάτι στους fan των τριών πρώτων ταινιών, υποσχόμενοι να επιστρέψουν στο επόμενο ταξίδι των Πειρατών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις