Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τζον Μακέιν: “Ο Πούτιν είναι πιο επικίνδυνος από το Ισλαμικό Κράτος”
ΚΟΣΜΟΣ

Τζον Μακέιν: “Ο Πούτιν είναι πιο επικίνδυνος από το Ισλαμικό Κράτος”

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Τζον Μακέιν είπε χθες, Δευτέρα, ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είναι μεγαλύτερη απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια από το Ισλαμικό Κράτος, και προειδοποίησε ότι η Γερουσία θα προωθήσει κυρώσεις εναντίον της Μόσχας για τις φερόμενες παρεμβάσεις της στις αμερικανικές εκλογές πέρυσι. «Νομίζω ότι ο Πούτιν είναι η πρωταρχική και πιο σημαντική απειλή, περισσότερο […]

0zE1jnrUFbd0vmkKqpDh

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Τζον Μακέιν είπε χθες, Δευτέρα, ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είναι μεγαλύτερη απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια από το Ισλαμικό Κράτος, και προειδοποίησε ότι η Γερουσία θα προωθήσει κυρώσεις εναντίον της Μόσχας για τις φερόμενες παρεμβάσεις της στις αμερικανικές εκλογές πέρυσι.

«Νομίζω ότι ο Πούτιν είναι η πρωταρχική και πιο σημαντική απειλή, περισσότερο ακόμα και από το ISIS», είπε σε συνέντευξη στην Αυστραλιανή Εταιρεία Ραδιοτηλεόρασης, αναφερόμενος στο Ισλαμικό Κράτος με εναλλακτική ονομασία.

Ο Μακέιν, πρόεδρος της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της αμερικανικής Γερουσίας, είπε ότι ενώ δεν υπάρχουν αποδείξεις πως οι Ρώσοι κατάφεραν να αλλάξουν το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών, εξακολουθούν να προσπαθούν να αλλάξουν τα αποτελέσματα εκλογών, όπως για παράδειγμα και αυτών στη Γαλλία.

«Θεωρώ τους Ρώσους την κατά πολύ μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουμε».

«Άρα χρειάζεται να έχουμε αυξημένες κυρώσεις και ελπίζω ότι όταν επιστρέψουμε από τη διακοπή των εργασιών, η Γερουσία θα προχωρήσει σε κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας και θα εφαρμόσει άλλες ποινές για τη ρωσική συμπεριφορά», είπε.

Ο Μακέιν, έχει επικρίνει και τον Ντόναλντ Τραμπ, υπογραμμίζοντας ότι η ομάδα εθνικής ασφάλειας του προέδρου σχεδιάζει μια στρατηγική που θα οδηγήσει στη «νίκη» στο Αφγανιστάν.

«Πιστεύω όντως ότι τον περισσότερο καιρό δέχεται την πληροφόρηση και τις συμβουλές τους. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι το κάνει συνεχώς; Όχι. Και θα με ερωτούσατε, σας ενοχλεί αυτό; Ναι, με ενοχλεί», είπε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις