Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / O Kιμ Γιονγκ Ουν πάτησε πάλι το “κουμπί”: “Απαράδεκτες κινήσεις”, λέει η Ιαπωνία
ΚΟΣΜΟΣ

O Kιμ Γιονγκ Ουν πάτησε πάλι το “κουμπί”: “Απαράδεκτες κινήσεις”, λέει η Ιαπωνία

Στην εκτόξευση τουλάχιστον ενός πυραύλου, μικρής ακτίνας δράσης προχώρησε τη Δευτέρα η Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό αλλά και αμυντικούς κύκλους της Νότιας Κορέας. Η δοκιμή, τρίτη σε σειρά σε 20 περίπου ημέρες, είναι η τελευταία μιας σειράς δοκιμαστικών πυραυλικών εκτοξεύσεων, και για άλλη μια φορά παραβιάζει τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του […]

ImageHandler.ashx

Στην εκτόξευση τουλάχιστον ενός πυραύλου, μικρής ακτίνας δράσης προχώρησε τη Δευτέρα η Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό αλλά και αμυντικούς κύκλους της Νότιας Κορέας.

Η δοκιμή, τρίτη σε σειρά σε 20 περίπου ημέρες, είναι η τελευταία μιας σειράς δοκιμαστικών πυραυλικών εκτοξεύσεων, και για άλλη μια φορά παραβιάζει τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ο πύραυλος που εκτιμάται ότι ήταν τύπου Scud, εκτοξεύθηκε από μια περιοχή κοντά στην Γουονσάν και διένυσε απόσταση 450 χιλιομέτρων, με χρόνο πτήσης περίπου έξι λεπτά πριν πέσει στη θάλασσα στα ανοικτά των ανατολικών αρχών της χώρας.

«Η εκτόξευση αυτή βάζει σε κίνδυνο την ασφάλεια των αεροπλάνων και των πλοίων, ενώ ξεκάθαρα παραβιάζει τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών. Οι επαναλαμβανόμενες προκλήσεις της Βόρειας Κορέας, είναι απαράδεκτες», σημειώνεται σε ανακοίνωση της ιαπωνικής κυβέρνησης.

Ενημερώθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ

Ο Αμερικανός πρόεδρος  έχει ενημερωθεί για την εκτόξευση από τη Βόρεια Κορέα ενός αντικειμένου που θεωρείται ότι αποτελεί δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλου, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος χθες.

“Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ενήμερη”, είπε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, και “ο πρόεδρος έχει ενημερωθεί”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις