Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Ομπράντοβιτς: “Κερδίσαμε εύκολα και το αξίζαμε”
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ομπράντοβιτς: “Κερδίσαμε εύκολα και το αξίζαμε”

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς φιλοξενήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της EuroLeague και αφού αναφέρθηκε στην κατάκτηση του τίτλου, στάθηκε στα ματς που αποτέλεσαν το σημείο-κλειδί για τη Φενέρ. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σέρβου τεχνικού: Αν του είχε λείψει το συναίσθημα της κατάκτησης της EuroLeague: «Δεν είχα χρόνο να σκεφτώ κάτι τέτοιο. Ήρθα στη Φενέρ πριν από τέσσερα […]

kip

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς φιλοξενήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της EuroLeague και αφού αναφέρθηκε στην κατάκτηση του τίτλου, στάθηκε στα ματς που αποτέλεσαν το σημείο-κλειδί για τη Φενέρ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σέρβου τεχνικού:

Αν του είχε λείψει το συναίσθημα της κατάκτησης της EuroLeague: «Δεν είχα χρόνο να σκεφτώ κάτι τέτοιο. Ήρθα στη Φενέρ πριν από τέσσερα χρόνια με τη προοπτική να κάνουμε κάποια πράγματα ώστε να κάνουμε την ομάδα μία από τις καλύτερες της Ευρώπης. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε. Πήγαμε σε τρία Final 4 και φτάσαμε στο σημείο να κατακτήσουμε την EuroLeague κάνοντας χαρούμενους τους οπαδούς μας».

Αν το συναίσθημα είναι διαφορετικό να κερδίζει τον τίτλο με ομάδα για πρώτη φορά: «Κατά κάποιο τρόπο ναι, ωστόσο πανηγυρίζεις όπως κάθε άλλη φορά. Φυσικά όλοι θέλουν να είναι πρωταθλητές. Πάντα είναι ιδιαίτερο να το κερδίζεις για πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδας, όπως είχε γίνει με την Παρτίζαν και την Μπανταλόνα».

Για το πόσο σημαντικό και δύσκολο ήταν να φέρει τη Φενέρ σε αυτό το επίπεδο πριν από την έναρξη των playoffs: «Προετοιμαστήκαμε με βάση τα όσα συνέβησαν πέρυσι. Προσπαθήσαμε πολύ να βρεθούμε στην καλύτερη κατάσταση σε αυτό το χρονικό σημείο. Είχαμε πολλούς τραυματισμούς, αλλά ευτυχώς δεν είχαμε προβλήματα πριν από την έναρξη των playoffs. Κάναμε καλές προπονήσεις και μπορέσαμε να παίξουμε σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο στο τέλος της EuroLeague».

Αν ήταν τα δύο ματς στο ΟΑΚΑ τα παιχνίδια-κλειδί για να φανεί η Φενέρ τόσο ανίκητη: «Χωρίς καμία αμφιβολία! Όταν έχεις 15 διαθέσιμους παίκτες, τότε μπορείς και να δουλέψεις σωστά. Η καλύτερη βοήθεια είναι το καλό αποτέλεσμα και το να κερδίσουμε δύο φορές τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, μας βοήθησε πάρα πολύ να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό μέχρι σήμερα».

Για τον τελικό του Final 4 με τον Ολυμπιακό: «Η εμπειρία που είχαμε από πέρσι στον τελικό μας βοήθησε σίγουρα απέναντι στον τελικό. Φαινόταν από την αρχή του αγώνα. Είχαμε μεγάλη συγκέντρωση από την αρχή και κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι ως το τέλος. Τελικά κερδίσαμε εύκολα, ειδικά αν αναλογιστούμε πόσο δύσκολο είναι να παίζεις απέναντι στον Ολυμπιακό. Είναι μια ομάδα που δεν τα παρατά ποτέ και παλεύει ως το τέλος. Όμως αξίζαμε τη νίκη».

Για το αν είναι πρόκληση η κατάκτηση του 10ου τίτλου από τη στιγμή που θα έχει περισσότερους από οποιαδήποτε ομάδα: «Σίγουρα θα ήταν κάτι καλό, αλλά το κίνητρό μου είναι να πηγαίνω στην προπόνηση και στο γήπεδο και να δουλεύω με τους παίκτες μου, γιατί αγαπώ τη δουλειά μου. Χαίρομαι που κάνω αυτό που κάνω και δεν χρειάζομαι έξτρα κίνητρο. Όσο αισθάνομαι έτσι θα συνεχίσω να τη δουλειά μου».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις