Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Συναγερμός στη χώρα μετά το χτύπημα στον Παπαδήμο- Πώς έφτασε στα χέρια του το δέμα
ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός στη χώρα μετά το χτύπημα στον Παπαδήμο- Πώς έφτασε στα χέρια του το δέμα

Σε συναγερμό είναι οι Αρχές μετά το τρομοκρατικό χτύπημα με στόχο τον Λουκά Παπαδήμο. Το αυτοκίνητο μάρκας Μερσεντές, το οποίο ανήκει στην Τράπεζα της Ελλάδος είναι θωρακισμένο, γι’ αυτό και οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι δεν εκτονώθηκε η έκρηξη, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο πρώην πρωθυπουργός, ο οδηγός και ο συνοδηγός του, οι οποίοι επίσης είναι […]

ekriksi-se-oxima-sto-opoio-feretai-na-epebaine-o-l-papadimos_39.w_hr

Σε συναγερμό είναι οι Αρχές μετά το τρομοκρατικό χτύπημα με στόχο τον Λουκά Παπαδήμο.

Το αυτοκίνητο μάρκας Μερσεντές, το οποίο ανήκει στην Τράπεζα της Ελλάδος είναι θωρακισμένο, γι’ αυτό και οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι δεν εκτονώθηκε η έκρηξη, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο πρώην πρωθυπουργός, ο οδηγός και ο συνοδηγός του, οι οποίοι επίσης είναι προσωπικό της ΤτΕ.

Οι δύο αστυνομικοί-συνοδοί του κ. Παπαδήμου, οι οποίοι ακολουθούσαν με άλλο συμβατικό αυτοκίνητο, δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα και απλώς έτρεξαν να απεγκλωβίσουν τους τρεις τραυματίες και να φροντίσουν για τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο.

Οι τρομοκράτες κατάφεραν ένα από τα πιο σοβαρά χτυπήματα καθώς με χαμηλού επιχειρησιακού ρίσκου μέθοδο, χτύπησαν ένα άτομο το οποίο ήταν στόχος όλων των τρομοκρατικών οργανώσεων και το όνομα του βρισκόταν σχεδόν σε όλες τις προκηρύξεις.

28550889_KOT_9559.limghandler

Από χθες το βράδυ, οι αστυνομικοί εξετάζουν την μνήμη των μηχανημάτων x Ray που βρίσκονται στη Βουλή και στην τράπεζα της Ελλάδας, για να διαπιστώσουν αν πράγματι η αλληλογραφία του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου πέρασε από έλεγχο ή όχι.

Αν βρεθεί ο ύποπτος φάκελος καταχωρημένος στη μνήμη τότε θα ψάξουν πώς είναι δυνατόν να μην είδε κάποιος από τους χειριστές του μηχανήματος τα καλώδια από τα οποία αποτελούνταν ο εκρηκτικός μηχανισμός.

Οι συνεργάτες του πάντως υποστηρίζουν ότι όλα είχαν ελεγχθεί κανονικά αλλά δεν εντοπίστηκε κάτι ύποπτο.

Αν είναι έτσι, τα πράγματα θα είναι ιδιαίτερα σοβαρά.

papadimos1

Δηλαδή οι τρομοκράτες γνωρίζουν ότι από μια ποσότητα εκρηκτικής ύλης και κάτω, δεν μπορεί το μηχάνημα να ηχήσει συναγερμό.

Παράλληλα στην Αντιτρομοκρατική αναμένουν με αγωνία την προκήρυξη ανάληψης ευθύνης από τη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς προκειμένου να κλείσει ο κύκλος του σχεδίου Νέμεσις 2. Γιατί όσο, λένε αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, πίσω από το χτύπημα βρίσκεται η συγκεκριμένη οργάνωση και όσο δεν υπάρχει προκήρυξη, τόσο το ενδεχόμενο ενός νέου χτυπήματος παραμένει ανοικτό.

a10

Οι έρευνες κινούνται σε τρία επίπεδα. Το πρώτο έχει να κάνει με το δρομολόγιο του πακέτου. Οι αστυνομικοί δεν γνωρίζουν από ποια περιοχή και πώς ταχυδρομήθηκε, ωστόσο θεωρούν επικρατέστερη την εκδοχή να ταχυδρομήθηκε από κάποιο ταχυδρομικό κουτί της Αττικής και όχι από υποκαταστήματα των ΕΛ.ΤΑ.

Το δεύτερο επίπεδο ερευνών αφορά στο είδος του εκρηκτικού μηχανισμού. Η έκρηξη κατέστρεψε ολοκληρωτικά το φάκελο και τα λιγοστά υπολείμματα που βρέθηκαν στη μαύρη Μερσεντές μεταφέρθηκαν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ για περαιτέρω εξέταση. Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για μια βόμβα που τοποθετήθηκε στο εσωτερικό ενός σκαμμένου βιβλίου.

Προκειμένου να μην ανιχνευθεί από τους ελέγχους των συστημάτων ασφαλείας τοποθετήθηκε μικρή ποσότητα εκρηκτικής ύλης, περίπου 30 γραμμάρια από βεγγαλικά και βαρελότα, ενώ τα καλώδια ήταν λεπτά και σχεδόν κολλημένα στις άκρες του βιβλίου έτσι ώστε να μην είναι ορατά στο x-ray.

ÅÊÑÇÎÇ ÂÏÌÂÁÓ ÓÔÏ ÁÕÔÏÊÉÍÇÔÏ ÔÏÕ ËÏÕÊÁ ÐÁÐÁÄÇÌÏÕ  (EUROKINISSI/ÔÁÔÉÁÍÁ ÌÐÏËÁÑÇ)

Το τρίο πεδίο αφορά στις καταθέσεις τόσο του πρώην πρωθυπουργού, των συνοδών του, αστυνομικών της ασφάλειας του αλλά και όσων σχετίζονται με την υπόθεση. Χθες κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής μετέβη στον Ευαγγελισμό όπου πήρε καταθέσεις από τον κ. Παπαδήμο και τους τραυματίες συνοδούς χωρίς όμως να βγάλει πολλά πράγματα αφού όλοι ήταν σε κατάσταση σοκ.

Παράλληλα, από χθες, δεκάδες αστυνομικοί σε βάρδιες μαζί με υπαλλήλους των ΕΛ.ΤΑ «κατασκήνωσαν» στο κέντρο διαλογής στο Κρυονέρι ελέγχοντας έναν προς έναν τους φακέλους που είχαν ως παραλήπτες πολιτικούς, δικαστικούς, ή πρόσωπα που σχετίζονται με το οικονομικό σκηνικό της Ελλάδας και ξένες αντιπροσωπείες χρησιμοποιώντας ειδικά μηχανήματα ανίχνευσης εκρηκτικών.

Στην αντιτρομοκρατική, εξετάζεται η περίπτωση να έχουν σταλεί και άλλοι τέτοιοι φάκελοι.

Την ίδια ώρα έντονες είναι οι αντιδράσεις του πολιτικού χώρου στην επίθεση, η οποία χαρακτηρίζεται ως απόπειρα δολοφονίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις