Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ο φάκελος με τη βόμβα πήγε στο σπίτι του Παπαδήμου- Σαμαράς: “Η δημοκρατία κινδυνεύει” (vid)
ΕΛΛΑΔΑ

Ο φάκελος με τη βόμβα πήγε στο σπίτι του Παπαδήμου- Σαμαράς: “Η δημοκρατία κινδυνεύει” (vid)

Νέα στοιχεία έρχονται σιγά- σιγά στο φως, για την τρομοκρατική επίθεση με θύμα τον πρώην πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο. Όπως δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς, που ο συγκεκριμένος παγιδευμένος φάκελος που εξερράγη και τον τραυμάτισε είχε φτάσει στο σπίτι του, αφού είχε περάσει όλους τους ελέγχους ασφαλείας. Από εκεί, είπε, τον πήρε και τον άνοιξε στο αυτοκίνητό […]

papadimos-epithesi-1300

Νέα στοιχεία έρχονται σιγά- σιγά στο φως, για την τρομοκρατική επίθεση με θύμα τον πρώην πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο.

Όπως δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς, που ο συγκεκριμένος παγιδευμένος φάκελος που εξερράγη και τον τραυμάτισε είχε φτάσει στο σπίτι του, αφού είχε περάσει όλους τους ελέγχους ασφαλείας. Από εκεί, είπε, τον πήρε και τον άνοιξε στο αυτοκίνητό του.

«Όταν δεν υπάρχει ασφάλεια, κινδυνεύει άμεσα η ίδια η Δημοκρατία», δήλωσε ο κ. Σαμαράς που επισκέφθηκε τον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, ο οποίος νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Ευαγγελισμός μετά την τρομοκρατική επίθεση.

Ο Λουκάς Παπαδήμος θεωρείται πολύ τυχερός, καθώς τα χέρια του ήταν μακριά όταν άνοιξε το φάκελο και δεν υπήρξε βαρύτερος τραυματισμός, για παράδειγμα στην καρδιά, είπε ο Αντώνης Σαμαράς.

thumb

Παρόλα αυτά, έχει πληγές βαθιές στα χέρια και στο δεξί του πόδι.

Όσον αφορά στο αν υπάρχουν ευθύνες ο κύριος Σαμαράς αρκέστηκε να πει ότι δεν είναι δική του αρμοδιότητα αυτή: «Εγώ ήρθα να του ευχηθώ», είπε και επανέλαβε πως «όταν δεν λειτουργεί η ασφάλεια για τον πολίτη, κινδυνεύει άμεσα η ίδια η Δημοκρατία».

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, ο Λουκάς Παπαδήμος, γύρω στις 6 έφυγε από το γραφείο του στην Τράπεζα της Ελλάδος και κινήθηκε μέσω της Πανεπιστημίου και της Γ΄Σεπτεμβρίου για το σπίτι του στα βόρεια προάστια. Καθόταν στο πίσω κάθισμα της μαύρης Μερσεντές όταν άρχισε να ανοίγει έναν- έναν τους φακέλους της αλληλογραφίας του.

Την ώρα που το όχημα είχε σχεδόν ακινητοποιηθεί στο φανάρι της Γ΄ Σεπτεμβρίου με τη Μάρνη, ο πρώην πρωθυπουργός τράβηξε το φάκελο που περιείχε ένα βιβλίο.

Δεν σκέφτηκε πως μπορεί να είναι κάτι ύποπτο σε κάποιον από τους φακέλους, αφού τον είχαν ενημερώσει πως όλα έχουν ελεγχθεί απόλυτα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις