Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Τους “Πυρήνες της Φωτιάς” υποψιάζονται οι Αρχές για την επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο
ΕΛΛΑΔΑ

Τους “Πυρήνες της Φωτιάς” υποψιάζονται οι Αρχές για την επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο

Του Πέτρου Καρσιώτη Τους Πυρήνες της Φωτιάς θυμίζει έντονα η επίθεση με παγιδευμένο φάκελο και στόχο τον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, το απόγευμα της Πέμπτης, στο κέντρο της Αθήνας. Τον περασμένο Μάρτιο,  η συγκεκριμένη οργάνωση, είχε αναλάβει με… πρόγευση προκήρυξης, την ευθύνη για την αποστολή  σειράς παγιδευμένων φακέλων σε οικονομικούς παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με […]

papadimos-ekrixi-1000

Του Πέτρου Καρσιώτη

Τους Πυρήνες της Φωτιάς θυμίζει έντονα η επίθεση με παγιδευμένο φάκελο και στόχο τον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, το απόγευμα της Πέμπτης, στο κέντρο της Αθήνας.

Τον περασμένο Μάρτιο,  η συγκεκριμένη οργάνωση, είχε αναλάβει με… πρόγευση προκήρυξης, την ευθύνη για την αποστολή  σειράς παγιδευμένων φακέλων σε οικονομικούς παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με κυριότερο αποδέκτη παγιδευμένου φακέλου, τον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

28550889_KOT_9559.limghandler

Φερόμενοι αποστολείς των φακέλων, που καμία σχέση δεν είχαν με την αποστολή εμφανίζονταν από τα μέλη της οργάνωσης Έλληνες πολιτικοί.  Αφού ο παγιδευμένος φάκελος στα γραφεία του ΔΝΤ εξερράγη καθώς τον άνοιγε μια υπάλληλος του ταμείου, η οποία τραυματίστηκε, οι Πυρήνες είχαν στείλει μια πρώτη προκήρυξη με την οποία είχαν προαναγγείλει ότι θα ακολουθούσε άλλη, εκτενής, πράγμα που έως τώρα δεν  έχει συμβεί.

Και στο αντιτρομοκρατικό επιτελείο αυτό ακριβώς υποψιάζονται.

marturies-gia-tin-epithesi-ston-papadimo-ekriksi-san-seismos_4.w_l

Ότι η ανάληψη της ευθύνης δεν έγινε με ολοκληρωμένη πολυσέλιδη προκήρυξη, αλλά με ένα μικρό κείμενο.

Που σήμαινε ότι θα οι βομβιστές θα επανέρχονταν.

Υποψιάζονταν ότι κάποια στιγμή θα συνέχιζαν

Το γεγονός αυτό είχε θέσει σε διαρκή συναγερμό το αντιτρομοκρατικό επιτελείο, αφού υποψιαζόταν ότι σε κάποια χρονική στιγμή θα επανέρχονταν οι βομβιστές για να κλείσουν με τρόπο εντυπωσιακό τον κύκλο των τρομοδεμάτων.

«Ορφανή», επίσης  από πλευράς ανάληψης της ευθύνης παραμένει και η βόμβα στην οδό Σανταρόζα, σε υποκατάστημα της Eurobank.

Συναγερμός για αποστολή κι άλλων τρομοδεμάτων

Στην ΕΛΑΣ τώρα, μετά τον ελαφρύ, ευτυχώς, τραυματισμό του πρώην πρωθυπουργού   έχει σημάνει γενικός συναγερμός, προκειμένου να ελεγχθεί η αλληλογραφία σε όλα τα πολιτικά πρόσωπα και ευαίσθητους πιθανούς στόχους, αλλά και στα ΕΛΤΑ και τα κέντρα διανομής τους με πρώτο το κέντρο του Κρυονερίου.

0ac6cd34e2fac333bf0ee3cd06bdcf96-696x462

Πώς σημειώθηκε η έκρηξη

Η έκρηξη του παγιδευμένου φακέλου, στο αυτοκίνητο που επέβαινε ο Λουκάς Παπαδήμος, σημειώθηκε στις 6:30 το απόγευμα της Πέμπτης.

Τον φάκελο φέρεται να άνοιξε ο ίδιος, καθώς το αυτοκίνητο με τον οδηγό του κατευθυνόταν από την οδό Πατησίων, στην οδό Μάρνης.

Αποτέλεσμα  ήταν να  τραυματιστεί σε κοιλιακή χώρα, θώρακα και πόδια, τραύματα που δεν εμπνέουν ανησυχία για την πορεία της υγείας του.

Καθόταν μόνος στο πίσω κάθισμα

Ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος καθόταν μόνος στο πίσω κάθισμα του οχήματος, μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό, όπως άλλωστε και ο οδηγός του, αλλά και ο υπεύθυνος ασφαλείας του, υπάλληλος της Τράπεζας της Ελλάδος, ο οποίος καθόταν στη θέση του συνοδηγού.

Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι  ο φάκελος παρελήφθη από το γραφείο του, στην Ακαδημία Αθηνών και παρότι ελέγχθηκε σε συσκευή X-ray στην Τράπεζα της Ελλάδος, δεν εντοπίστηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός, όπως είχε συμβεί πρόσφατα και στις περιπτώσεις των φακέλων κατά Ευρωπαίων αξιωματούχων.

Είχε ξεκινήσει από την τράπεζα της Ελλάδος

Το αυτοκίνητο, μάρκας Mercedes και κατά μία πληροφορίας θωρακισμένο,  είχε ξεκινήσει από την Τράπεζα της Ελλάδος με προορισμό την οικία του κ. Παπαδήμου.

Βρισκόταν εν κινήσει στη διασταύρωση των οδών Μάρνη και 3ης Σεπτεμβρίου, ενώ ακολουθούσε η συνοδεία του, αποτελούμενη από ένα αυτοκίνητο και μια μηχανή.

Το σημείο της έκρηξης αποκλείστηκε για πολλές ώρες σε μεγάλη ακτίνα,  από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ έσπευσαν άνδρες  του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, το οποίο ελέγχει το όχημα.

Γιατί θυμίζει «Πυρήνες Φωτιάς»

Η τακτική των παγιδευμένων φακέλων, παραπέμπει μόνιμα-αν και έχουν υπάρξει και αποστολές από άλλα άτομα- θυμίζει έντονα τη δράση της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Την τακτική της αποστολής τρομοδεμάτων ξεκίνησαν στις 3 Νοεμβρίου του 2010.

59270352cd3a182dd063a308

Δέκα τέσσερα  συνολικά δέματα – βόμβες είχαν αποσταλεί σε πρεσβείες στην Ελλάδα, αλλά και κατά στόχων στο εξωτερικό, μεταξύ των οποίων και ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Την αποστολή ακολούθησαν πολλές συλλήψεις μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, αλλά βρήκαν τον τρόπο και με διαδοχικά σχέδια που ανακοίνωναν επιχειρούν πάντα να αναγεννούν την οργάνωση μέσα από τις στάχτες των… συλλήψεων.

Στο στόχαστρο ύποπτοι

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, έχει στο στόχαστρο τρία έως τέσσερα άτομα, αλλά δεν έχει έως στιγμής τα στοιχεία να προχωρήσει σε συλλήψεις.

Επίσης, πρόοδος, λένε οι πληροφορίες ,είχε σημειωθεί σε ό,τι αφορά τον κατασκευαστή των τρομοδεμάτων, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις περνούσαν «Απαρατήρητα» από τα μηχανήματα ελέγχου.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις