Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

08

Δεκεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Συνεχίζεται το γιουρούσι της εφορίας: Βαριά πρόστιμα για τα τέλη κυκλοφορίας
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Συνεχίζεται το γιουρούσι της εφορίας: Βαριά πρόστιμα για τα τέλη κυκλοφορίας

Αδειάζουν οι τσέπες των Ελλήνων κι όμως το «ξεζούμισμα» συνεχίζεται. Εκτός από τα λουκέτα σε χιλιάδες επιχειρήσεις και τους φόρους που δεν μπορούν με τίποτα να πληρώσουν οι πολίτες, έρχονται και τα χαράτσια για τα τέλη κυκλοφορίας. Σύμφωνα με την Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Α.Α.Δ.Ε. από το 2010 έως και το 2016, δεν έχουν καταβληθεί […]

Car light trails are pictured as traffic drives along a highway during a nationwide railway strike in Berlin November 15, 2007. German train drivers escalated a 62-hour strike early on Thursday, adding disruption to passenger services to a freight stoppage in a long-running dispute with rail operator Deutsche Bahn. The strike, which has raised fears about the impact on Europe's biggest economy, is the worst in Deutsche Bahn's history.     REUTERS/Fabrizio Bensch (GERMANY) - RTXI0L

Αδειάζουν οι τσέπες των Ελλήνων κι όμως το «ξεζούμισμα» συνεχίζεται.

Εκτός από τα λουκέτα σε χιλιάδες επιχειρήσεις και τους φόρους που δεν μπορούν με τίποτα να πληρώσουν οι πολίτες, έρχονται και τα χαράτσια για τα τέλη κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με την Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Α.Α.Δ.Ε. από το 2010 έως και το 2016, δεν έχουν καταβληθεί τέλη κυκλοφορίας για 89.225 οχήματα τα οποία ανήκουν σε 40.120 ΑΦΜ.

Όλοι οι παραπάνω θα κληθούν μέσω e-mail να πληρώσουν άμεσα και χωρίς δυνατότητα δόσεων, τα διπλά τέλη τέλη από όσα χρωστάνε, σύμφωνα με το πρόστιμο που ισχύει.

Αν αυτό είναι δύσκολο και πάλι, αυτά θα συσσωρευθούν με τις τυχόν υπόλοιπες ληξιπρόθεσμες οφειλές που υπάρχουν, με την απειλή πλέον οι κατασχέσεις των τραπεζικών λογαριασμών του πολίτη να είναι άμεσος.

Το ίδιο ισχύει και για τις επιχειρήσεις και τα επαγγελματικά-leasing αυτοκίνητα.

 Εντωμεταξύ μέσα στις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί και ο έλεγχος για τα οχήματα από το 2010 και πίσω, με τα πρόστιμα εκεί στις περισσότερες περιπτώσεις, να είναι πολύ μεγαλύτερα, αφού τα αυτοκίνητα πλήρωναν τέλη κυκλοφορίας σύμφωνα με τα κυβικά εκατοστά του κινητήρας τους.

Παράλληλα τα συσσωρευμένα τέλη από τα προηγούμενα χρόνια και ο διπλασιασμός τους από τη μη εκπρόθεσμη καταβολή, αυξάνουν τα ποσά.

Σε απόγνωση και με το δίκιο τους οι ιδιοκτήτες οχημάτων, αφού αν δεν καταβάλλουν όλα τα τέλη, δεν μπορούν ούτε να παραδώσουν τις πινακίδες ούτε να «ξεφορτωθούν» τα οχήματα τους.

Από την κατάσχεση του τραπεζικού λογαριασμού και έπειτα, τίποτα δεν μπορεί να γυρίσει πίσω…

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις