Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Πρωταθλήτρια Ευρώπης για πρώτη φορά η Φενέρ, το πάλεψε ο Ολυμπιακός (pics)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πρωταθλήτρια Ευρώπης για πρώτη φορά η Φενέρ, το πάλεψε ο Ολυμπιακός (pics)

  H Φενέρμπαχτσε, είναι η πρώτη τουρκική ομάδα που έγινε πρωταθλήτρια Ευρώπης στο μπάσκετ. Ο Ολυμπιακός δεν ξεκίνησε καλά, καθώς λίγο μετά το μοναδικό τους προβάδισμα στο παιχνίδι (5-6 με τρεις βολές του Σπανούλή) δέχθηκε το πρώτο μεγάλο σερί, με την Φενέρ να παίρνει 12 πόντους από τον απίθανο Κάλινιτις. Ο Σέρβος ουσιαστικά μετέτρεψε μόνος […]

 

os4

H Φενέρμπαχτσε, είναι η πρώτη τουρκική ομάδα που έγινε πρωταθλήτρια Ευρώπης στο μπάσκετ.

Ο Ολυμπιακός δεν ξεκίνησε καλά, καθώς λίγο μετά το μοναδικό τους προβάδισμα στο παιχνίδι (5-6 με τρεις βολές του Σπανούλή) δέχθηκε το πρώτο μεγάλο σερί, με την Φενέρ να παίρνει 12 πόντους από τον απίθανο Κάλινιτις.

os6 os21

Ο Σέρβος ουσιαστικά μετέτρεψε μόνος του το σκορ σε 13-6 για να κλείσει η πρώτη περίοδος με την Φενέρ στο +8 (26-18). Κι αυτό ήταν το πρώτο καμπάνακι καθώς 26 πόντοι ήταν απαγορευτικοί για τους ερυθρόλευκους.

os13
Ο Σφαιρόπουλος στα πρώτα λεπτά της β’ περιόδου άλλαξε πεντάδα και πήρε τρομερές βοήθειες από Μιλουτίνοφ, Γουότερς, Αγραβάνη, οι οποίοι έριξαν τη διαφορά στους 4 (29-25), ωστόσο κάποιες αμυντικές αδράνειες επέτρεψαν στον Μπογκντάνοβιτς να στείλει τη διαφορά στο +9 (34-25).

Ευτυχώς όμως το μεγάλο τρίποντο του Μάντζαρη και το καλάθι του Μπιρτς έριξαν τη διαφορά στο 39-34 με τη λήξη του ημιχρόνου.

Ο Ολυμπιακός με την επίθεση από τους Σπανούλη (6π.), Πρίντεζη (3π.) κι όταν το σκορ έγινε 44-40 στο 23’ με νέο τρίποντο του Μάντζαρη όλοι πίστεψαν ότι ήρθε η ανατροπή, ωστόσο το κομβικό σημείο ήταν λίγο αργότερα.

os22 os14

Με το σκορ στο 46-42 η Φενέρ έτρεξε ένα σερί 11-2 (57-44), καθώς ούτε ο Σπανούλης, ούτε ο Πρίντεζης (συνολικά 5/20 σουτ και οι δύο) μπορούσαν να βρουν ρυθμό στην επίθεση με την τελευταία ελπίδα να χάνεται στο 60-50. Εκεί στις αρχές του δ’ δεκαλέπτου ο Ντατόμε με τρίποντο-μαχαιριά έστειλε τη διαφορά και πάλι στο +13.

os34

os11
Εκεί ο Ολυμπιακός έπεσε, το σκορ πήγε στο 68-50 και παρόλο που απέμεναν 8 λεπτά οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν την δύναμη για ανατροπή.

Η Φενέρ έγραψρ ιστορία επικρατώντας με 80-64.

os32 os41
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις