Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

25

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Διαστάσεις επιδημίας παίρνει το φαινόμενο των “τεχνικών μαϊμού”
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαστάσεις επιδημίας παίρνει το φαινόμενο των “τεχνικών μαϊμού”

Του Πέτρου Καρσιώτη Κι άλλοι «τεχνικοί-μαϊμού», δήθεν της… ΔΕΗ, έπεσαν στα χέρια της Αστυνομίας, γεγονός που δείχνει ότι το φαινόμενο παίρνει ολοοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις. Από αστυνομικούς της  Ασφάλειας Αθηνών εξαρθρώθηκε σπείρα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές από οικίες ηλικιωμένων, στις οποίες, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, εισέρχονταν προσποιούμενοι τους υπαλλήλους εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας. Στην […]

autoi-einai-ta-meli-tis-summorias-upallilwn-tis-dei.w_hr

Του Πέτρου Καρσιώτη

Κι άλλοι «τεχνικοί-μαϊμού», δήθεν της… ΔΕΗ, έπεσαν στα χέρια της Αστυνομίας, γεγονός που δείχνει ότι το φαινόμενο παίρνει ολοοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις.

Από αστυνομικούς της  Ασφάλειας Αθηνών εξαρθρώθηκε σπείρα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές από οικίες ηλικιωμένων, στις οποίες, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, εισέρχονταν προσποιούμενοι τους υπαλλήλους εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.

Στην περιοχή της Ηλιούπολης, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 21 και 25 ετών, ενώ  αναζητείται ένας 29χρονος  συνεργός τους.

Έξι μήνες παρίσταναν τους τεχνικούς της ΔΕΗ

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες εδώ και έξι μήνες,  είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, με σκοπό την διάπραξη κλοπών από οικίες ηλικιωμένων σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Οι τεχνικοί-μαϊμού,  με… κατσαβίδια στα χέρια,  εντόπιζαν πρώτα τα θύματά τους. Με το πρόσχημα… ελέγχου βλαβών των μετρητών ρεύματος ή διαρροών από ηλεκτρικές συσκευές, αποσπούσαν την προσοχή τους.

Ενώ οι ανυποψίαστοι ιδιοκτήτες έδιναν την προσοχή τους στην επιδιόρθωση της… βλάβης η της δήθεν διαρροής,  οι συνεργοί των… τεχνικών, κινούνταν στους χώρους του σπιτιού και εξαφάνιζαν  χρήματα, κοσμήματα και τιμαλφή.

Κυκλοφορούσαν με ενοικιασμένο αυτοκίνητο

Για τις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούσαν μισθωμένα Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα, τα οποία φρόντιζαν να σταθμεύουν σε απόσταση από τα σημεία που επέλεγαν να δράσουν.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, που συνεχίζεται, εξιχνιάσθηκαν δεκαεννέα 19 περιπτώσεις σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Μόλις την Πέμπτη, η Alphafreepress, για την προστασία των αναγνωστών της από παρόμοιες απάτες, έγραφε:

Παρίσταναν τους τεχνικούς η τους υπαλλήλους της ΔΕΗ. Έμπαιναν στα σπίτια και έβαζαν σε εφαρμογή, ανάλογα με την περίπτωση, δύο «σενάρια απατών».

Είτε φορώντας φόρμες που προσομοίαζαν με των τεχνικών, δήθεν ήλεγχαν για διαρροή και…  επισκεύαζαν τον μετρητή είτε  έλεγαν στους καταναλωτές ότι θα… επέστρεφαν χρήματα από υπερχρεωμένο λογαριασμό του σπιτιού!

Μετά τις καταγγελίες από πολίτες της Καρδίτσας, που έπεσαν θύματα η το απέφυγαν την τελευταία στιγμή, αστυνομικοί της Ασφάλειας συνέλαβαν τρία άτομα, ηλικίας από 22 έως 29 χρόνων, τα οποία κατηγορούνται για απάτες και κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων.

Έταζαν και επιστροφή χρημάτων για υπερχρεωμένους λογαριασμούς

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία,  οι δράστες μετέβαιναν με Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο στις οικίες των ηλικιωμένων, όπου προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της Δ.Ε.Η. και με το πρόσχημα είτε τεχνικού ελέγχου σε ηλεκτρικές συσκευές είτε επιστροφής χρημάτων από υπερχρεωμένο λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος, εισέρχονταν στο εσωτερικό των οικιών και αφαιρούσαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί χρηματικά ποσά, τιμαλφή και άλλα αντικείμενα.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις