Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εισβολή ακρίδων στον Άγιο Ευστράτιο
ΕΛΛΑΔΑ

Εισβολή ακρίδων στον Άγιο Ευστράτιο

του Πέτρου Καρσιώτη Μαζική εισβολή… ακρίδων στον Άγιο Ευστράτιο θέτει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νησί για την προστασία της υγείας των κατοίκων του! Τεράστιο είναι το πρόβλημα που έχει προκληθεί στο Βόρειο Αιγαίο και συγκεκριμένα στον Άγιο Ευστράτιο από την εισβολή ενός τεράστιου πληθυσμού ακρίδων, που ισοπεδώνει το φυτικό κεφάλαιο του νησιού… Ο Γενικός […]

4108536

του Πέτρου Καρσιώτη

Μαζική εισβολή… ακρίδων στον Άγιο Ευστράτιο θέτει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νησί για την προστασία της υγείας των κατοίκων του! Τεράστιο είναι το πρόβλημα που έχει προκληθεί στο Βόρειο Αιγαίο και συγκεκριμένα στον Άγιο Ευστράτιο από την εισβολή ενός τεράστιου πληθυσμού ακρίδων, που ισοπεδώνει το φυτικό κεφάλαιο του νησιού… Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννης Καπάκης, εξουσιοδότησε την Τετάρτη την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου να κηρύξει τον Δήμο Αγίου Ευστρατίου της Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας για τον περιορισμό των επιπτώσεων στην ανθρώπινη υγεία και στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο από τον συνεχώς πολλαπλασιαζόμενο πληθυσμό των ακρίδων στην παραπάνω περιοχή.

Ήδη, από τον περασμένο Απρίλιο, έγγραφο για την κήρυξη του νησιού του Άι Στράτη ως ακριδόπληκτου είχε αποστείλει στο αρμόδιο Υπουργείο η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, προκειμένου να προχωρήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες για τους ψεκασμούς και την αντιμετώπιση του φαινομένου, που ταλαιπωρεί τους κατοίκους του νησιού τα τελευταία χρόνια με βαρύτατες επιπτώσεις στην οικονομία. Με την κήρυξη του νησιού ως ακριδόπληκτο ξεμπλόκαραν οι διαδικασίες και επετράπη να ξεκινήσουν ψεκασμοί από εξειδικευμένα συνεργεία, ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο.  Τα έντομα εξαπλώθηκαν σε ολόκληρο το νησί, κατασπαράσσοντας στο πέρασμά τους κάθε ίχνος φυτού και δέντρου, οδηγώντας σε αδιέξοδο τους κτηνοτρόφους του ακριτικού νησιού.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις