Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Σκηνές θρίλερ στο κέντρο της Αθήνας: Οι ΗΠΑ ζητούν τον Κινέζο “κατάσκοπο”
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκηνές θρίλερ στο κέντρο της Αθήνας: Οι ΗΠΑ ζητούν τον Κινέζο “κατάσκοπο”

  Του Πέτρου Καρσιώτη Την ερχόμενη Τετάρτη το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας θα αποφασίσει στο αίτημα έκδοσης των ΗΠΑ που αφορά 52χρονο Κινέζο, ο οποίος κατηγορείται για κατασκοπεία, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα εξαγωγής όπλων και πυρομαχικών και  ξέπλυμα  χρήματος. Η υπόθεση που παραπέμπει σε ταινία κατασκοπευτικού θρίλερ, μέρος της οποίας “παίχτηκε” στο κέντρο της […]

 ImageHandler6WM2B5L2

Του Πέτρου Καρσιώτη

Την ερχόμενη Τετάρτη το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας θα αποφασίσει στο αίτημα έκδοσης των ΗΠΑ που αφορά 52χρονο Κινέζο, ο οποίος κατηγορείται για κατασκοπεία, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα εξαγωγής όπλων και πυρομαχικών και  ξέπλυμα  χρήματος.

Η υπόθεση που παραπέμπει σε ταινία κατασκοπευτικού θρίλερ, μέρος της οποίας “παίχτηκε” στο κέντρο της Αθήνας με μυστικές συναντήσεις σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας, μπαίνει στην τελική της ευθεία καθώς ο 52χρονος Κινέζος συνελήφθη στη χώρα μας τον περασμένο Απρίλιο.

Ο Wu Tian Μin μετά το σε βάρος του ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του,  κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ζητείται η έκδοση στο πλαίσιο συνθήκης αμοιβαίας έκδοσης εγκληματιών Οι Αμερικανικές αρχές ζητούν την έκδοση  του Κινέζου  στο πλαίσιο της συνθήκης αμοιβαίας έκδοσης εγκληματιών, μεταξύ Ελλάδος και ΗΠΑ,  η οποία επικυρώθηκε με το νόμο 3770/2009 και της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ για τις εκδόσεις προσώπων. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, που συνέταξε το  δικαστήριο της Περιφέρειας της Κεντρικής Καλιφόρνιας η έκδοση  του  Wu Tian Min ζητείται να  για να δικαστεί για σωρεία αδικημάτων της Αμερικανικής νομοθεσίας .

koridalos-filakes-1300

Κατασκοπεία και παραβίαση μυστικών της Πολιτείας, τα αδικήματα

Τα αδικήματα αυτά αφορούν κατασκοπεία, παραβίαση μυστικών της Πολιτείας, εγκληματική οργάνωση, εντολοδότηση και απόπειρα εξαγωγής χωρίς άδεια, όπλων, πυρομαχικών, εκρηκτικών υλών κλπ. Πάντως, τα αδικήματα τα οποία του αποδίδονται από τις Αμερικανικές αρχές σύμφωνα με τη νομοθεσία των ΗΠΑ, δεν ανταποκρίνονται πλήρως με την Ελληνική ποινική νομοθεσία. Η υπόθεση αφορά απόπειρα αγοράς για λογαριασμό ναυτιλιακής εταιρείας,  κεραίας μέγιστης εμβέλειας για τη συλλογή, καταγραφή, αποκωδικοποίηση και αποστολή πληροφοριών και δορυφορικού μόντεμ με στρατιωτικές προδιαγραφές και εφαρμογές!

Υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας των ΗΠΑ ζήτησε την σύλληψη του 52χρονου Κινέζου

Ειδικότερα η Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ  ζήτησε από τις ελληνικές αρχές να εντοπιστεί και να τεθεί υπό παρακολούθηση ο 52χρονος, ο οποίος φέρεται   ως εκπρόσωπος νόμιμης ναυτιλιακής εταιρίας της χώρας του. Ο Κινέζος φέρεται να ενδιαφερόταν για την αγορά απόρρητης στρατιωτικής συσκευής, η οποία έχει τη δυνατότητα να υποκλέπτει διαβαθμισμένα στρατιωτικά μηνύματα, ακόμα και αν αυτά είναι κωδικοποιημένα, και να τα αποκωδικοποιεί.   Μετά το σχετικό σήμα της NSA στην Ασφάλεια Αττικής, την υπόθεση ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος. Οι Έλληνες αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν τον 52χρονο και να τον θέσουν υπό διακριτική παρακολούθηση

Φέρεται να ήρθε σε επαφή με τους πολίτες σε πολυτελές ξενοδοχείο της Αθήνας

Ο Κινέζος φέρεται ότι ήλθε σε επαφή με τους ενδιαφερόμενους, με τους οποίους έκλεισε την αγορά της συσκευής με αντίτιμο μερικές δεκάδες εκατομμύρια δολάρια. Συγκεκριμένα, ο  52χρόνος συμφώνησε με τον άνθρωπο που του εξασφάλισε την κεραία να συναντηθούν σε πολυτελές ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας, αρχικά για να δει το υλικό.

Αν συμφωνούσαν στην αγορά, τα χρήματα θα κατατίθεντο σε τραπεζικό λογαριασμό και η παράδοση θα γινόταν σε κάποιο άγνωστο μέχρι στιγμής σημείο ή κράτος. Μόλις όμως βγήκε από το ξενοδοχείο, συνελήφθη και από εκεί και πέρα άρχισε η δικαστική πορεία της υπόθεσης

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις