Αθήνα

°C

Πέμπτη

15

Απριλίου 2021

alphafreepress.gr / PLUS / Η Google εύχεται στις μανούλες χρόνια πολλά με τον πιο όμορφο τρόπο!
PLUS

Η Google εύχεται στις μανούλες χρόνια πολλά με τον πιο όμορφο τρόπο!

Ανήμερα της Ημέρας της Μητέρας το Doodle της Google είναι αφιερωμένο στις μανούλες. Με μια σειρά εικόνων με πρωταγωνίστρια μια μητέρα… κάκτο το Doodle αποτυπώνει πτυχές της ζωής από την στιγμή της γέννησης και μετά. Η μανούλα κάκτος ποτίζει, φροντίζει και μαθαίνει στο μικρό της όλα όσα πρέπει. Πως καθιερώθηκε η Ημέρα της Μητέρας Η […]

mothers-day

Ανήμερα της Ημέρας της Μητέρας το Doodle της Google είναι αφιερωμένο στις μανούλες.

Με μια σειρά εικόνων με πρωταγωνίστρια μια μητέρα… κάκτο το Doodle αποτυπώνει πτυχές της ζωής από την στιγμή της γέννησης και μετά.

Η μανούλα κάκτος ποτίζει, φροντίζει και μαθαίνει στο μικρό της όλα όσα πρέπει.

doofdle1

Πως καθιερώθηκε η Ημέρα της Μητέρας

Η Ημέρα της Μητέρας ή γιορτή της μητέρας έχει αναφορές στην αρχαία Ελλάδα. Η μητέρα Γη, σύζυγος του Ουρανού είναι η προσωποποίηση της φύσης, που γεννά όλο τον κόσμο και λατρεύεται σαν η υπέρτατη θεότητα. Η λατρεία περνά στη συνέχεια στην κόρη της, Ρέα, σύζυγο και αδερφή του Κρόνου.

Η Ρέα λατρεύεται σαν η «Μητέρα των Θεών», καθώς φαίνεται να είναι η πρώτη, που γέννησε με τοκετό και ανάθρεψε τα παιδιά της με μητρικό γάλα. Οι αρχαίοι Έλληνες απέδιδαν τιμές στη Ρέα κάθε άνοιξη, καθώς ήταν και θεά της γης και της γονιμότητας.

Η γιορτή της μητέρας καθιερώθηκε τον 20o αιώνα και προέρχεται από το αγγλικό και το αμερικανικό κίνημα των γυναικών.

Η Αμερικανίδα Ann Maria Reeves Jarvis διοργάνωσε για πρώτη φορά το 1865 ένα κίνημα με το όνομα Mothers Friendships Day και συναντήσεις με το όνομα Mothers Day Meetings, κατά τις οποίες οι μητέρες αντάλλασσαν απόψεις και εμπειρίες.

Το 1870 η Julia Ward Howe διοργάνωσε μια εκδήλωση φιλειρηνικής συγκέντρωσης μητέρων με το σλόγκαν peace and motherhood με σκοπό, τα παιδιά να μην στέλνονται στον πόλεμο.

Στην Ελλάδα η γιορτή της μητέρας συνδέθηκε με την εορτή της Υπαπαντής, στις 2 Φεβρουαρίου. Τότε η ορθόδοξη εκκλησία γιορτάζει την Παναγία με τον Ιωσήφ που πηγαίνουν τον 40ήμερο Ιησού στο Ναό για ευλογία. Να «σαραντίσει», με σύγχρονη ορολογία. Μια κίνηση που ακόμα σήμερα κάνουν οι χριστιανές μητέρες.

Η εκκλησία επιμένει στην παλαιά ημέρα εορτασμού και διοργανώνει σχετικές εκδηλώσεις.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις