Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ελεγκτικό Συνέδριο: “Να επιστρέψουν τους μισθούς οι συμβασιούχοι”!
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Ελεγκτικό Συνέδριο: “Να επιστρέψουν τους μισθούς οι συμβασιούχοι”!

Θηλιά στον λαιμό για χιλιάδες συμβασιούχους σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που τους καλεί να επιστρέψουν μισθούς. Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου έκρινε αντισυνταγματική την παράταση χιλιάδων συμβάσεων εργαζομένων στους ΟΤΑ, καθώς το Σύνταγμα απαγορεύει ρητά και τις παρατάσεις αυτών, αλλά και τις μονιμοποιήσεις των εν λόγω επί συμβάσει υπαλλήλων. Η Ολομέλεια […]

KVpVbkd39PM97ckMNRb8

Θηλιά στον λαιμό για χιλιάδες συμβασιούχους σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που τους καλεί να επιστρέψουν μισθούς.

Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου έκρινε αντισυνταγματική την παράταση χιλιάδων συμβάσεων εργαζομένων στους ΟΤΑ, καθώς το Σύνταγμα απαγορεύει ρητά και τις παρατάσεις αυτών, αλλά και τις μονιμοποιήσεις των εν λόγω επί συμβάσει υπαλλήλων.

Η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με πρόεδρο την κ. Θεοτοκάτου και εισηγήτρια τη Μαρία Αθανασοπούλου, σε κεκλεισμένων των θυρών διάσκεψή της έκρινε με πλειοψηφία 17 ψήφων έναντι 14 ότι τα εντάλματα πληρωμών των συμβασιούχων δεν μπορούν να εγκριθούν και οι εργαζόμενοι πρέπει να επιστρέψουν τους μισθούς που έλαβαν όλο το διάστημα που παρατάθηκαν οι συμβάσεις τους.

Οι μονιμοποιήσεις δεν μπορούν να γίνουν καθώς απαγορεύονται ρητά από το Σύνταγμα, όπως απαγορεύονται και οι παρατάσεις.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις