Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Τέλος το πρωτάθλημα, ώρα για play offs!
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τέλος το πρωτάθλημα, ώρα για play offs!

 από τον Αντώνη Γεωργακόπουλο Το πρωτάθλημα έφτασε στο τέλος του κι έτσι ήρθε η ώρα για τις περισσότερες ομάδες να ξεκουραστούν και να ξεκινήσουν τον προγραμματισμό της επόμενης σεζόν. Δεν ισχύει όμως το ίδιο και για τις ομάδες που τερμάτισαν στις θέσεις 2 έως 5. Οι ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και Πανιώνιος θα ριχτούν στη μάχη […]

353_kentr_athl

 από τον Αντώνη Γεωργακόπουλο

Το πρωτάθλημα έφτασε στο τέλος του κι έτσι ήρθε η ώρα για τις περισσότερες ομάδες να ξεκουραστούν και να ξεκινήσουν τον προγραμματισμό της επόμενης σεζόν. Δεν ισχύει όμως το ίδιο και για τις ομάδες που τερμάτισαν στις θέσεις 2 έως 5. Οι ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και Πανιώνιος θα ριχτούν στη μάχη με στόχο να τερματίσουν όσο πιο ψηλά γίνεται στο «μίνι» πρωτάθλημα και κατ’ επέκταση να αποκτήσουν περισσότερες πιθανότητες, ώστε να προκριθούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Μέσω των play-offs θα δοθούν τέσσερα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Ο νικητής θα οδηγηθεί στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League. Ο δεύτερος και ο τρίτος θα πάνε στον τρίτο προκριματικό του Europa League, ενώ ο τελευταίος στον 2ο προκριματικό γύρο της ίδιας διοργάνωσης. Αν ο ΠΑΟΚ, που είναι κυπελλούχος βρεθεί στην τελευταία θέση των play-offs, τότε θα «ρίξει» την τρίτη ομάδα στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League. Ο ΠΑΟΚ θα ξεκινήσει με 2 βαθμούς, ο Παναθηναϊκός με 1, ενώ ΑΕΚ και Πανιώνιος θα ξεκινήσουν χωρίς βαθμούς.

Η κλήρωση επιφύλασσε εκπλήξεις, καθώς στον πρώτο αγώνα των play-offs θα έχουμε τις ίδιες ομάδες που πρωταγωνίστησαν στον τελικό του κυπέλλου και φυσικά αναφερόμαστε στο ζευγάρι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ. Η σέντρα θα γίνει την Κυριακή 14/5 στο γήπεδο της Τούμπας. Οι σχέσεις μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων είναι οι χειρότερες δυνατές, αφού στον Βόλο είχαμε μάχες σώμα με σώμα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 100 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων υπήρχαν ακόμα και μαχαιρωμένοι. Είναι σχεδόν βέβαιο πως οι δύο σύλλογοι θα δεχθούν ποινή κεκλεισμένων των θυρών για άγνωστο χρονικό διάστημα, αλλά και βαρύτατο χρηματικό πρόστιμο, καθώς τέτοια φαινόμενα είναι εντελώς αντίθετα στο αθλητικό ιδεώδες. Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι δύο ομάδες θεωρούνται ισάξιες και αμφότερες βρίσκονται σε πολύ καλό φεγγάρι. Ωστόσο, οι Θεσσαλονικείς έχουν το πλεονέκτημα, αφού θα αγωνίζονται στην έδρα τους, που είναι ιδιαίτερα καυτή. Επίσης, έχουν τον παράγοντα ψυχολογία με το μέρος τους μετά την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδος.

Στο άλλο ζευγάρι της πρώτης αγωνιστικής των play-offs, ο Παναθηναϊκός θα επιχειρήσει να ξεκινήσει «με το δεξί» στη Νέα Σμύρνη κόντρα στον Πανιώνιο, που αποτελεί την ομάδα-έκπληξη της χρονιάς. Οι «πράσινοι» δηλώνουν έτοιμοι να κατακτήσουν την πρώτη θέση και να κάνουν το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη με σωστές κινήσεις την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο. Από την άλλη, ο Πανιώνιος έδειξε πως μια ομάδα μπορεί να βασιστεί σε Έλληνες ποδοσφαιριστές και ταυτόχρονα να κάνει το κάτι παραπάνω. Είναι η συμμετοχή του Πανιωνίου στα play-offs το «ταβάνι» των δυνατοτήτων του; Πολλοί είναι αυτοί που έχουν αυτή την απορία. Αυτό είναι κάτι το οποίο θα το δούμε κατά τη διάρκεια του «μίνι» πρωταθλήματος. Πάντως, είναι πέρα από κάθε αμφιβολία επιτυχία για μια ομάδα να διεκδικεί «έξοδο» στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με ελληνικό κορμό ποδοσφαιριστών.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις