Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

01

Οκτωβρίου 2023

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Βιασμός Δάφνη: Δηλώσεις συνηγόρων της 22χρονης φοιτήτριας (vid)
ΕΛΛΑΔΑ

Βιασμός Δάφνη: Δηλώσεις συνηγόρων της 22χρονης φοιτήτριας (vid)

Σήμερα το μεσημέρι βρέθηκαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων οι συνήγοροι της 22χρονης φοιτήτριας που βιάστηκε από τον 52χρονο στη Δάφνη, για να δηλώσουν παράσταση Πολιτικής Αγωγής. Οι συνήγοροι Δήμητρα Ρίζου και Νίκος Κακόλιας, έθεσαν το ερώτημα εάν ο κατηγορούμενος θα εξαιρεθεί από τον νόμο Παρασκευόπουλου και πως ο νόμος εφαρμόζεται υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. «Εμείς μέχρι […]

4122602

Σήμερα το μεσημέρι βρέθηκαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων οι συνήγοροι της 22χρονης φοιτήτριας που βιάστηκε από τον 52χρονο στη Δάφνη, για να δηλώσουν παράσταση Πολιτικής Αγωγής.

Οι συνήγοροι Δήμητρα Ρίζου και Νίκος Κακόλιας, έθεσαν το ερώτημα εάν ο κατηγορούμενος θα εξαιρεθεί από τον νόμο Παρασκευόπουλου και πως ο νόμος εφαρμόζεται υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

«Εμείς μέχρι τώρα, έχουμε σεβαστεί απολύτως και τη δικαιοσύνη, την οποία και το παιδί και η οικογένεια, ευχαριστεί για τον τόπο που χειρίζεται την υπόθεση και την μυστικότητα της ανάκρισης, οπότε περαιτέρω στοιχεία της δικογραφίας δεν πρόκειται να εκθέσουμε».

Η μεριά του 52χρονου ζήτησε να γίνει ειδική πραγματογνωμοσύνη, με τον κ. Κακόλια να λέει πως αυτό μπορεί να οδηγήσει ίσως στην αντικατάσταση των περιοριστικών του όρων σε κατοίκων περιορισμό.

«Tα δικαιώματα μας τα ξέρουμε, έχουμε εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη και δεν πρόκειται να παρέμβουμε παρά μόνο εάν θεωρούμε ότι καταστρατηγούνται τα δικαιώματα μας. Σε υποθετική βάση δεν μπορούμε να μιλήσουμε».

Η κα. Ρίζου από την πλευρά της υπογράμμισε πως «το προφίλ του δράστη προκύπτει από τα ίδια τα περιστατικά. Από εκεί και έπειτα, οι αρμόδιες Αρχές είναι αυτές που θα τα αξιοποιήσουν».

Αναφορικά με το πιστοποιητικό τυφλότητας του κατηγορούμενου ο κ. Κακόλιας είπε πως «η απόφαση της ανακρίτριας που με πολύ σοβαρότητα, ευαισθησία και οικονομικώς ορθώς έχει επιλυθεί του εισαγγελέα ήταν να προφυλακιστεί. Αυτό δίνει απάντηση στο ποια απόδειξη περί τυφλότητας υπήρξε στη δικογραφία».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις